Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Tong en lippen bepalen uitspraak

08 januari 2014

Martijn Wieling ontving een Veni-subsidie voor zijn onderzoek naar tongbeweging als basis voor uitspraakverschillen. Hij onderzoekt de tong- en lipbewegingen van Nederlanders en Duitsers die Engels spreken, en hoopt daarmee te kunnen bijdragen aan het verbeteren van hun uitspraak.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2015 15:47

Meer nieuws

  • 28 maart 2017Waarden achter crowdfunding van cultuur in beeld

    Welke waarden spelen een rol bij de beslissing van crowdfunders om een bijdrage te leveren aan cultuur? Quirijn van den Hoogen, docent kunstsociologie en kunstbeleid, zocht het uit samen met voordekunst.

  • 16 maart 2017‘Verkiezingsuitslag duidt op ‘stabiele zwevers’’

    De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen duidt op een electoraat van 'stabiele zwevers'. De zwevende stemmen zijn vooral in het politieke midden zijn te vinden. Dat is de conclusie van Dirk Jan Wolffram, hoogleraar Geschiedenis van bestuur en politiek...

  • 16 maart 2017Wouter Heinen nieuwe portefeuillehouder Middelen Faculteit der Letteren

    Drs. Wouter Heinen MPM treedt per 1 april aan als nieuwe portefeuillehouder (PH) Middelen en lid van het Faculteitsbestuur bij de Faculteit der Letteren. Hij volgt dhr. Egon Dietrich op die met pensioen zal gaan.