Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 589*

Jouke de Vries: ‘Rol in nationaal plan microchip-talent prachtige erkenning voor de RUG’
Datum:23 april 2024

Het demissionaire kabinet heeft onlangs ambitieuze maatregelen aangekondigd om de chipsector in Nederland te laten groeien. In die plannen is een belangrijke rol weggelegd voor de Rijksuniversiteit Groningen, constateert collegevoorzitter Jouke de Vries trots.

Van vechten tegen het water naar leven met het water
Datum:23 april 2024

Margo van den Brink stelt dat we onze ruimtelijke inrichting moeten aanpassen aan het veranderende klimaat. Dat impliceert moeilijke keuzes, immers de ruimte is beperkt en de behoeftes zijn groot.

Trump of niet Trump, dat is de vraag
Datum:22 april 2024

RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Lisa Gaufman.

Negen Marie Skłodowska-Curie Doctoral Networks voor de Rijksuniversiteit Groningen
Datum:22 april 2024

De Rijksuniversiteit Groningen heeft zeer goede resultaten behaald in de vorige ronde van de Marie Skłodowska-Curie Doctoral Networks. Negen van de 42 inzendingen zijn inmiddels gefinancierd.

Charissa Roossien ontvangt JTF-subsidie voor ontwikkelen Health Tracker
Datum:22 april 2024

Dr. Charissa Roossien (ENTEG) heeft met succes een Just Transition Fund (JTF) subsidie van 1,8 miljoen euro binnengehaald voor de ontwikkeling van een Health Tracker voor betrouwbare ademhalings- en stofwisselingsanalyse.

Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde
Datum:19 april 2024

Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie en Bedrijfskunde (DEB) heeft daarvoor een nieuwe scriptieprijs opgezet: Mens in Economie en Bedrijf. De scriptieprijs wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

PET-scan expert Jan Pruim benoemd tot Officier in Orde van Oranje Nassau
Datum:18 april 2024

Hoogleraar medische beeldvorming Jan Pruim is bij zijn afscheid van het UMCG benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De koninklijke versierselen werden hem op woensdag 17 april uitgereikt door burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen.

Openingstijden UB april en mei
Datum:18 april 2024

Openingstijden UB in april en mei (Koningsdag, Pinksteren, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaart).

Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty
Datum:18 april 2024

The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

Grootse uitreiking Basiskwalificatie Onderwijs weerspiegelt vernieuwend programma
Datum:17 april 2024

Meer dan vijftig RUG-docenten ontvingen hun Basiskwalificatie Onderwijs-certificaten uit handen van rector Jacquelien Scherpen tijdens een recente ceremonie.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.