Skip to ContentSkip to Navigation
ActueelNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 946*

Learning Communities
Datum:23 augustus 2017

After three semesters of Learning Communities, we can now offer you a wider variety of topics than ever before.

Upcoming Introductory Event GSH
Datum:21 augustus 2017

Introduction event, News article, Graduate School for the Humanities, Faculty of Arts, University of Groningen

FEB's subject Business Administration #32 in Academic Ranking of World Universities!
Datum:21 augustus 2017

In the subject specific ranking of the ARWU there is a tremendous achievement for Business Administration: the subject is #32 worldwide!

1,5 miljoen euro voor onderzoek protonentherapie
Datum:21 augustus 2017

Het UMCG en MAASTRO Clinic hebben ruim 1,5 miljoen euro subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Hiermee gaan zij samen HollandPTC in Delft, met alle andere universitair medische centra, het NKI/Antonie van Leeuwenhoek en het Prinses Máxima Centrum (PMC) een onderzoekinfrastructuur opzetten voor protonentherapie (ProTRAIT). Deze infrastructuur is wereldwijd uniek en biedt ongekende mogelijkheden om het onderzoek naar de effectiviteit en meerwaarde van deze nieuwe bestralingsbehandeling optimaal te ondersteunen. Het project wordt geleid door prof. Hans Langendijk, afdelingshoofd Radiotherapie UMCG, en prof. André Dekker, manager onderzoek/onderwijs en klinisch fysicus bij MAASTRO Clinic, en zal drie jaar duren.

Laagje van twee atomen dik brengt toepassing spintronica dichterbij
Datum:15 augustus 2017

Natuurkundigen van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van professor Bart van Wees zijn er in geslaagd om elektronenspin met ongeëvenaarde efficiëntie te injecteren in grafeen. Het spin signaal nam met een factor 100 toe, waardoor het groot genoeg is voor toepassingen zoals op spin gebaseerde transistoren of logische schakeling. Het onderzoek maakt deel uit van het Europese Graphene Flagship, een project waar de Europese Unie een miljard euro in investeert. De resultaten zijn op 15 augustus 2017 gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

Rijksuniversiteit Groningen stijgt flink in prestigieuze Shanghai-ranking
Datum:15 augustus 2017

De Rijksuniversiteit Groningen maakt een mooie sprong in de 2017 Academic Ranking of World Universities (ook wel de ‘Shanghai-ranking’).

Leon Verstappen en Nicholas Tagliarino over Landportal.info - een unieke website op het gebied van land governance
Datum:14 augustus 2017

De Land Portal (www.landportal.info) is een online informatieplatform waarop data(sets) en informatie over land governance worden verzameld en beschikbaar gesteld en dat dient als discussie platform voor de land community.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.