founded in 1614  -  top 100 university

Afdeling Friese taal en cultuur

De afdeling Friese taal en cultuur

Een verassend veelzijdige afdeling

In Europa worden honderden talen en dialecten gesproken, waarvan vele slechts door autochtone en allochtone minderheden. Hoe ga je met die meertaligheid om? Dat is een van de grote uitdagingen van het Europa van de toekomst. Medewerkers bij de afdeling Friese taal en cultuur verdiepen zich niet alleen in onderwerpen die met de cultuur en taal van Friesland te maken hebben, maar zetten de taal, politiek en cultuur van deze autochtone minderheid in Nederland in een bredere context.

Bij de studie Friese taal en cultuur leren studenten daarom ook niet alleen veel over Friesland en het Fries, maar worden ze opgeleid tot expert op het gebied van meertaligheid onder minderheden. Na de studie Friese taal en cultuur zijn studenten in staat om in situaties waarin meertaligheid een probleem is een leidende of adviserende rol te spelen.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt de enige postdoctorale lerarenopleiding Fries in Nederland.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20