Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Onderwijs

Waarom Groningen?

Onderwijs

Onderwijs van topkwaliteit

Het onderwijs van de RUG is van topkwaliteit. Groningen kent een gevarieerd aanbod van interessante, hoog aangeschreven opleidingen. Binnen je studie word je goed begeleid en heb je veel keuzeruimte.
Meer informatie over de kwaliteit van het onderwijs

Onderzoek

Baanbrekend onderzoek

De RUG behoort tot de Europese top van het wetenschappelijk onderzoek. Ze doet baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek en legt bruggen tussen verschillende disciplines. Als student word je bij dit onderzoek betrokken.
Meer informatie over het onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen

Een mooie dag op het terras

Bruisende studentenstad

Groningen is een bruisende studentenstad! De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; een op de zes inwoners is student. Je vindt ze overal terug: studerend in het Noorderplantsoen, 's avonds in het uitgaansleven en aan het werk in verschillende bijbaantjes.
Meer informatie over de bruisende studentenstad

Het goede leven

Goed vertoeven

Groningen is een fijne en veilige plek om te wonen. Met 200.000 inwoners is het een echte stad; levendig, gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant voelt Groningen als een dorp, waar je al snel een bekende tegenkomt. Als je de drukte even zat bent, sta je ook zo in het weidse Groninger landschap.
Meer informatie over de provincie Groningen

Het academiegebouw

Rijke historie

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. Veel bekende Nederlanders hebben in Groningen gestudeerd, waaronder de prinsen van Oranje-Nassau Bernard en Maurits van Vollenhoven, ‘flying Dutchman’ Epke Zonderland en Eelco Bosch van Rosenthal.
Meer informatie over de rijke historie van Groningen.

Cultuur

Rijke cultuur

Op cultureel gebied is er in Groningen veel te doen. Groningen heeft unieke festivals, zoals Eurosonic Noorderslag. Er zijn veel musea, zoals het Groninger Museum met zijn mooie eigentijdse tentoonstellingen. En de vele theaters, bioscopen en podia bieden voor ieder wat wils.

Faciliteiten

Uitstekende voorzieningen

De RUG heeft uitstekende voorzieningen, zoals een bibliotheek met een grote en veelzijdige collectie, een ruim aanbod aan studieplekken en moderne onderzoeksruimtes. Ook biedt zij betrokken studieondersteuning en een uitgebreide online leeromgeving.
Meer informatie over de voorzieningen van de Rijksuniversiteit Groningen

Talent

Ruimte voor talent

Groningen en de RUG bieden ruimte voor ontwikkeling en talent. Als student kun je het beste uit jezelf halen en een bijdrage leveren aan de wetenschap en de maatschappij. Ook na je studie zit je in Groningen goed: je kunt er werken en je verder ontwikkelen.


Meer informatie over werken in Groningen
Meer informatie over andere studiemogelijkheden
Meer informatie over loopbaanontwikkeling

Springplank

Springplank naar de wereld

De RUG heeft sterke internationale connecties. Hierdoor kun je als student heel goed een periode in het buitenland studeren. Daarnaast biedt de RUG een aantal unieke internationale masteropleidingen aan, in samenwerking met andere grote Europese universiteiten.
Meer informatie over de internationale connecties van de Rijksuniversiteit Groningen

Schermen

Sportief, voor ieder wat wils

Als Groninger student kun je voor een klein bedrag een jaar lang onbeperkt sporten op het grote Sportcentrum van de RUG. Meer dan 85 verschillende sporten staan dan voor je open. Daarnaast heeft de RUG een aparte regeling voor topsporters om topsport en studie goed te kunnen combineren.
Meer informatie over de verschillende sporten in Groningen

Meer informatie over topsport aan de RUG

Laatst gewijzigd:09 januari 2017 10:13