founded in 1614  -  top 100 university

Daarom werk je bij de RUG

Arbeidsvoorwaarden

De RUG biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op het gebied van:

Beloning en vergoedingen

• een eindejaarsuitkering van 8,3%
  • reiskostenvergoeding
  • een collectieve ziektekostenverzekering bij Menzis
  • een fiets-privéregeling

Werktijden en verlof

• een royale verlofregeling (232 verlofuren bij een voltijdsaanstelling). Een voltijdsaanstelling bij de RUG bedraagt 38 uur. Kiest u ervoor om 40 uur per week te werken, dan krijgt u 96 verlofuren extra. Werkt u liever standaard 36 uur per week, dan levert u 96 verlofuren in.
  • ouderschapsverlof (zowel betaald als onbetaald)
  • zorgverlof
  • sabbatical leave
  • part-time werken is bij de RUG heel gewoon.

Daarnaast kent de RUG een aantal eigen voorzieningen op het gebied van:

Ontwikkeling

• Een intern opleidings- en trainingsaanbod, variërend van taalcursussen tot ict en van persoonlijke ontwikkeling tot leiderschapsontwikkeling
  • Een ruimhartige scholingsregeling
  • Het Talent Development programma
  • Het Talent Travel programma (voor niet-wetenschappelijk personeel)

Gezondheid

• Balans: het fitmenu voor de medewerker. Het Balans programma biedt een gevarieerd aanbod van cursussen en workshops, maar ook informatie over bijvoorbeeld gezond slapen en eten.
  • Een eigen sportvereniging (in samenwerking met de Hanzehogeschool)
  • Mocht het even wat minder goed gaan, dan vindt u ondersteuning bij onze bedrijfsartsen en bedrijfs-maatchappelijk werkers.

De RUG kent ook een pakket met flexibele arbeidsvoorwaarden. Zo is het mogelijk om verlofuren te ruilen voor geld en vice versa.

Tot slot bieden wij buitenlandse medewerkers de mogelijkheid van dual-career support.

Bovenstaande is slechts een kleine selectie uit ons totale pakket aan arbeidsvoorwaarden. Meer informatie vindt u in de CAO van de Nederlandse universiteiten.

Laatst gewijzigd:22 januari 2016 15:12