Over onsWie zijn wij?Ontdek Groningen

Groningen: bruisende studentenstad

Mensen in Groningen die genieten van het mooie weer met een drankje.
Studenten in Groningen genieten van een drankje in de zon

Gekozen als een van de gelukkigste steden in Europa, geniet Groningen een bruisende reputatie. Hoewel internationaal toonaangevend op kunst- en cultuurgebied, blijft Groningen altijd de kleine stad met dat nuchtere en gezellige karakter.

Wat je waarschijnlijk meteen opvalt in Groningen, is de lage gemiddelde leeftijd: ongeveer een kwart van de 200.000 inwoners is student. Je ziet ze overal: studerend in het park, fietsend door de stad of samen met medestudenten in een van de vele cafés.

Gezelligheid troef

Een van de oude universiteitsgebouwen.

Groningen scoort hoog op allerlei vlakken: gezondheidszorg, kwaliteit openbare ruimte, luchtkwaliteit, sportfaciliteiten, culturele voorzieningen, onderwijs en het stadsbestuur worden als hoogste beoordeeld binnen Europa.

De universiteit is duidelijk aanwezig: de vele historische gebouwen in het centrum getuigen van een rijke academische traditie, terwijl de Linnaeusborg op het Zerniketerrein en het Infoversum in de binnenstad mooie voorbeelden zijn van moderne architectuur.

Altijd wat te doen

DOT. Foto: Staalmakers.

Dankzij de vele cafés, restaurants, theaters, musea en sportfaciliteiten hoef je je nooit te vervelen. Het Groninger uitgaansleven staat nationaal bekend om de grote diversiteit aan cafés en clubs en de afwezigheid van sluitingstijden. De vele muziek-, theater en inspiratiefestivals maken de stad tot een aantrekkelijke culturele broedplaats.

Als je je even aan het bruisende stadsleven wilt onttrekken, is de natuur nooit ver weg. Kom even op adem, maak je hoofd helemaal leeg terwijl je geniet van het vlakke landschap met een oneindig uitzicht in alle richtingen langs de kust van de Waddenzee. We hopen je binnenkort welkom te mogen heten in de bruisende en gastvrije stad Groningen!

Nieuwsgierig?

Noorderplantsoen. Foto: Andre Eggens