Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelVideo's van de RUG

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Video's per interessegebied

  • Video's per onderwerp

  • Video's van

  • Video's per doelgroep

Video's doorzoeken

Search form

Resultaten 1 - 10 / 55*

Zestien Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers
Datum:28 juli 2017

Zestien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen 10 Groningers een Veni en in 2015 21. Veni-subsidies zijn bestemd voor pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek. De subsidie van maximaal 250.000 euro biedt deze jonge onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Gevolgen slaaptekort opheffen door moleculaire klok te verzetten?
Datum:05 juli 2017

Neurowetenschapper Robbert Havekes, verbonden aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, onderzoekt de gevolgen van slaaptekort op het functioneren van het brein.

Een nieuwe wet tegen ‘neighbours from hell’
Datum:28 juni 2017

1 juli 2017 is voor Michel Vols een heugelijke dag. Dan wordt de ‘Wet aanpak woonoverlast’ van kracht. Vols stond aan de wieg van deze wet. Hij pleit al jaren voor een andere aanpak van huiseigenaren die overlast veroorzaken.

RUG-gebouw Energy Academy Europe 'mooiste gebouw van Groningen 2017'
Datum:26 juni 2017

Op 23 juni is het gebouw Energy Academy Europe uitgeroepen tot 'mooiste nieuwe gebouw in de stad Groningen'. Het gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen viel zelfs tweemaal in de prijzen, zowel het publiek als de vakjury bekroonde het gebouw van architecten combinatie Broekbakema uit Rotterdam en De Unie architecten tot winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquête 2017.

Tentoonstelling Gelukkig Gezond toont geschiedenis Healthy Ageing
Datum:21 juni 2017

De tentoonstelling ‘Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing’ laat zien dat de wens om zo gezond mogelijk oud te worden van alle tijden is. De tentoonstelling is vanaf 22 juni in het Universiteitsmuseum Groningen te zien.

Stemonderzoek met een robot
Datum:14 juni 2017

Deniz Başkent, hoogleraar Auditieve perceptie (UMCG/RUG), kreeg onlangs een grote Vici-subsidie van NWO om onderzoek te doen naar de effecten van gehoorschade. Haar onderzoek richt zich op het belang van de stemperceptie in communicatie, bij mensen met gehoorschade. Başkent gebruikt daarbij onder meer een robot voor haar onderzoek bij kinderen.

Meer inspelen op diversiteit ouderen bij inrichting wijken
Datum:07 juni 2017

Masterstudenten planologie van de RUG hebben onderzocht hoe je wijken tot woonomgevingen kunt maken die ook voor senioren leefbaar zijn. De Oosterparkwijk in Groningen was hiervoor de casus. In hun rapport adviseren de studenten rekening te houden met de diversiteit van senioren en hen te betrekken bij de inrichting van de wijk.

Open Dag vernieuwde UB Binnenstad
Datum:31 mei 2017

Deze week vindt in de UB Binnenstad een groots opgezette feestweek plaats ter ere van de heropening na de renovatie. Hoogtepunt van de week is de open dag op vrijdag, die om 12.00 uur wordt geopend door niemand minder dan Arjen Lubach!

Groepen robots leren samenwerken
Datum:24 mei 2017

Ming Cao is hoogleraar netwerken en robotica aan de RUG. Cao is een pionier in de ontwikkeling van bio-geïnspireerde besturingssystemen waarmee groepen robots zelfstandig een taak kunnen uitvoeren.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.