Over onsInternationaliseringInternationale samenwerkingOntwikkelingssamenwerking

Ontwikkelings- samenwerking

De Rijksuniversiteit Groningen kijkt verder dan de nationale en Europese grenzen en is actief betrokken bij internationale samenwerkingsverbanden met ontwikkelingslanden. De RUG heeft al twintig jaar ervaring met deze ontwikkelingsprojecten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken financiert programma’s gericht op het versterken van educatie en expertise van ontwikkelingslanden, doorgaans via het Nuffic. Deelname heeft toegevoegde waarde voor zowel de ontwikkelingslanden als de universiteit.

Projecten

De universiteit neemt deel aan het Netherlands Initiative for Capacity development in Higher Education (NICHE), bijvoorbeeld op het gebied van ‘good governance’, educatie en ICT. De afdeling Research & Valorisation (R&V) regelt alle zaken op het gebied van management rond de programma’s, zodat het academisch personeel en de PhD-kandidaten zich volledig kunnen concentreren op het onderzoek.

Netherlands Fellowship Programme (NFP)

Naast de activiteiten binnen de projecten is ook de algehele coördinatie van het Netherlands Fellowship programma (NFP) voor PhD studenten in handen van R&V.

Binnen de afdeling Research & Valorisation zet het Cooperation Funding Team zich voor dit alles in. Het team bestaat uit projectmanagers, -assistenten en financieel medewerkers. In samenwerking faciliteren zij de activiteiten van het academisch personeel bij dit soort projecten en de voorbereidingen daarvoor.

Meer weten? Benader de afdeling Research & Valorisation

Laatst gewijzigd:10 juli 2017 10:01