Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for BusinessTalent Recruitment

Aannemen van een Internationale Stagiair(e)

Een internationale stagiair(e) biedt u dezelfde voordelen als een Nederlandse stagiair(e). Door de reeks van potentiële kandidaten te vergroten door ook internationale studenten een kans te geven, verhoogt u uw potentiële talentpool. Bovendien:

  • Leert uw bedrijf iets over andere culturen en trainen uw werknemers hun talenkennis.
  • Krijgt u nieuwe ideeën omdat internationale studenten belangrijke bronnen zijn van innovatie en productiviteitsverbetering.
  • Verkent u de markt in hun thuisland. Bedrijven en de overheid in het buitenland vertrouwen stagiair(e)s meer dan bedrijfsvertegenwoordigers. Op deze manier kunnen er betere relaties worden opgebouwd.
  • Schept u een internationaal beeld en vergroot u de diversiteit binnen uw bedrijf.

Als de stage van een internationale student gecombineerd wordt met een opleiding, of wanneer de internationale student afstudeert aan een Nederlandse universiteit, heeft uw geen werkvergunning nodig om een internationale stagiair(e) aan te nemen.

Praktisch advies over het aannemen van een internationale stagiair(e):
  • De employer toolkit is ontwikkeld om u te begeleiden bij het aannemen van internationale studenten, stagiair(e)s en werknemers.
  • De toolkit, voorzien van een overzicht van de toepasselijke regels, voorschriften en aanmeldingsprocedures, maakt het aannemen van getalenteerde internationale studenten erg eenvoudig.
Laatst gewijzigd:07 juli 2017 11:06
printView this page in: English