Hulp

Thuistoegang

Toegang tot UB-bestanden van buiten het universitaire netwerk

Connect button

Door middel van het programma Connect kunnen studenten en medewerkers van de RUG ook buiten de systemen van de universiteit toegang krijgen tot de digitale tijdschriften, bestanden en e-books.

Inlogmogelijkheden

• Inloggen via de website
    Wanneer u een digitale bron opent via de website van de Universiteitsbibliotheek, verschijnt er een inlogscherm waar u inlogt met uw s- of p-nummer en wachtwoord. Nu heeft u toegang tot alle digitale bronnen en zoeksystemen van de RUG.
  • Inloggen via de Connect-button
    Om een link te openen naar een digitaal tijdschrift, database of e-book buiten het universitaire netwerk om, kunt u als RUG-student en -medewerker de Connect-button op uw desktop installeren.

Connect button

Hoe installeer ik de Connect-button?

Hoe gebruik ik de Connect-button?

• Komt u op een pagina waar u geen toegang toe heeft, klik dan op de button en log een keer in met s/p-nummer en wachtwoord. U heeft nu toegang tot digitale bronnen door op de button te klikken (dat geldt tenminste voor alles wat de Universiteitsbibliotheek in licentie heeft).
  • Lukt het niet met de button, probeer dan direct via de website van de Universiteitsbibliotheek toegang te krijgen.
  • Check voor de verschillende bronnen onze lijst met digitale bronnen of zoek verder in SmartCat.
Laatst gewijzigd:03 februari 2017 17:23