founded in 1614  -  top 100 university

Cursussen en trainingen

Taalcursussen en communicatietrainingen

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geeft taalcursussen in allerlei talen en aan vele soorten klanten: studenten, medewerkers, bedrijven, overheidsinstellingen en alle andere geïnteresseerden. Op maat of een standaardcursus uit ons open aanbod, in een groep of individueel.

Cursus op maat

Als u zelf de cursusperiode, dagen, intensiteit en tijden wilt bepalen, dan kunt u een offerte aanvragen voor een individuele of groepscursus op maat. De offerte wordt opgesteld na een intakegesprek met een docent.

Intensieve 5-daagse taalcursus
Het Talencentrum biedt ook speciale intensieve 5-daagse taaltrainingen in het Duits, Engels, Nederlands en Spaans.

Meer informatie / Contact

Standaardcursus / workshops (open aanbod)

Via het linkermenu vindt u de talen waarvoor wij standaard groepstrainingen organiseren (open aanbod).

Bij de groepstrainingen uit ons open aanbod bepaalt het Talencentrum de cursusperiode, lesdag, lestijd en locatie.

• In een groepstraining zitten (ongeveer) 16 cursisten.
  • Een lesuur duurt 50 minuten (exclusief pauze). Er is geen academisch kwartiertje: alle colleges en cursussen beginnen universiteitsbreed op het hele uur.
  • De nadruk in de cursus ligt op spreken en verstaan van de taal. In bepaalde cursussen wordt daarnaast ook enige aandacht besteed aan schrijven en lezen.
  • De cursussen van het Talencentrum zijn bedoeld voor cursisten met een hogere opleiding en hebben een hoog tempo. Weet u niet zeker of onze cursussen geschikt zijn voor u? Bezoek dan ons spreekuur.
  • Meer informatie over de organisatie van onze standaardcursussen.
  • Lees meer over inschrijven in een standaard taalcursus.

Communicatietrainingen

Naast onze taalcursussen organiseren we workshops en trainingen in academische , interculturele en zakelijke communicatievaardigheden : standaard en op maat, individueel en in groepen.

U kunt bijvoorbeeld denken aan een training in interculturele effectiviteit, of een cursus waarbij u leert vergaderen in het Spaans, presenteren in het Nederlands, notuleren in het Engels of onderhandelen in het Duits.

Online zelfstudie: Rosetta Stone

Wilt u graag zelfstandig een taal leren op momenten die u zelf kiest? Dan sluiten onze zelfstudiefaciliteiten het best bij uw wensen aan. Ga naar onze pagina over Rosetta Stone: Online zelfstudie.

Kunt u de gewenste taal of cursus niet vinden?

Vraag naar de mogelijkheden

Taalcursussen van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)
Laatst gewijzigd:10 april 2017 11:24