Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Talencentrum
Talencentrum Over ons Nieuws

Language and Culture Database

09 maart 2023

Weet u welk taalniveau Engels en Nederlands er van u verwacht wordt in uw functie? En hoe zit het eigenlijk met uw interculturele vaardigheden? Aangezien de RUG steeds internationaler wordt, is het voor veel medewerkers van belang om over bepaalde taal- en interculturele vaardigheden te beschikken. Middels de nieuwe Language and Culture Database, die is ontwikkeld door HR en het Talencentrum, is het nu voor iedereen mogelijk om per functieprofiel de gewenste vaardigheden te bekijken. Zo zorgen we voor meer consistentie en transparantie in de richtlijnen!

De database is alleen toegankelijk voor RUG-medewerkers via MyUniversity:

Hoe werkt de database?

Infographic

In de database vindt u alle functieprofielen van de Rijksuniversiteit Groningen. De database geeft HR-medewerkers, leidinggevenden en medewerkers inzicht in de benodigde vaardigheden per functie. De database is bedoeld als richtlijn en stelt dus geen harde eisen.

Taalniveaus

In de database staat het hoogste taalniveau benoemd dat u nodig heeft voor de functie. Zodra u op het functieprofiel klikt, verschijnen de taalniveaus per onderliggende taak. Afhankelijk van uw plek in de organisatie, geldt dit taalniveau voor het Engels, Nederlands en/of een andere taal. Dit bepaalt u voor uzelf door na te gaan in welke talen u contact hebt met collega’s en studenten.

Ook vindt u een uitleg van de taalniveaus terug in de database. Klik op een niveau om de toelichting te lezen.

Interculturele vaardigheden

In de database is per functieprofiel aangegeven of interculturele competentie vereist is. Dit is simpelweg aangegeven door een ‘Y’ (vereist) of een ‘N’ (niet vereist) in de laatste kolom van de database.

Vaardigheden toetsen of verbeteren?

Wilt u na het zien van de richtlijnen aan de slag met uw taal- en interculturele vaardigheden? Of dient u een bewijs van uw taalniveau aan te leveren? Het Talencentrum heeft een breed aanbod aan trainingen Nederlands, Engels, Interculturele Competentie en meer, waarmee we u van dienst kunnen zijn. Ook voeren we geregeld taalassessments voor universiteitsmedewerkers uit om het taalniveau vast te stellen. Vraag uw leidinggevende of een opleidingsadviseur van HR-Experts naar de mogelijkheden voor het volgen van een training!

U kunt bij ons terecht voor verscheidene standaard groepstrainingen die op meerdere momenten in het jaar beginnen. Ons aanbod:

Wilt u individueel, of samen met uw collega’s, een maatwerktraining volgen? Vraag dan een gratis intakegesprek aan zodat we uw wensen in kaart kunnen brengen!

Laatst gewijzigd:01 september 2023 10:17
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...