Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Talencentrum
Talencentrum Over ons Nieuws

Een interactieve online cursus bij het Talencentrum, hoe werkt dat precies?

27 maart 2020

Nu onze gebouwen gesloten zijn, zullen wij onze cursussen virtueel voortzetten. We begrijpen dat dit nogal wat vragen oproept, daarom leggen we je graag uit wat dit voor jou betekent!

De cursus die je normaal gesproken op locatie had gevolgd, wordt nu volledig online gegeven met behulp van Blackboard Collaborate. In de cursus blijft persoonlijke aandacht van de docent en het leren van de taal en cultuur in groepsverband centraal staan.

Wat kun je verwachten?

De lessen worden gegeven op de vaste dagen en tijden zoals die zijn aangegeven op onze website. De interactieve online lessen worden in principe net zo ingericht als een les op locatie, alleen worden deze nu gegeven via Blackboard Collaborate; ons online leslokaal voor de komende tijd!

Via dit programma kun je videobellen en tegelijkertijd chatten en documenten delen in de groep. Ook kan de docent het scherm delen om uitleg te geven, en kun je in kleinere groepjes werken aan opdrachten en oefeningen. De docent zet verschillende interactieve werkvormen in en maakt gebruik van online opdrachten en toetsen.

Wat heb je nodig?

Om mee te kunnen doen met de lessen heb je een desktop of laptop nodig met een goede internetverbinding. Ook dient je apparaat voorzien te zijn van een webcam en een microfoon. Je hoeft geen programma’s te downloaden om mee te doen aan de cursus. Vergeet ook niet het benodigde lesmateriaal aan te schaffen voor de cursus indien dit is aangegeven op de cursuspagina.

Wat is nu het verschil tussen al jullie online cursussen?

Lees alles daarover hier.

Heb je nog meer vragen? Stel ze via talencentrum@rug.nl.

Tot in het online leslokaal!

Laatst gewijzigd:08 juni 2020 09:49
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...