Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University MuseumVisitor information

Verwacht: tentoonstelling Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren

14 november 2014

Vanaf 16 januari 2015 zal in het Universiteitsmuseum een tentoonstelling te zien zijn over archeologie, getiteld Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren, over objecten en hun verhalen.

De tentoonstelling toont een keuze uit de grote collectie archeologische voorwerpen van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit en wordt gemaakt door studenten Archeologie van de RUG onder begeleiding van prof. dr. Daan Raemaekers en prof. dr. Sofia Voutsaki.

Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren
Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren
Laatst gewijzigd:22 mei 2019 14:05

Meer nieuws

 • 25 juni 2019

  Alle remmen los voor een groene universiteit

  Dick Jager geeft niet snel op. Al sinds eind jaren ’90 werkt hij aan het verduurzamen van de RUG. Zijn tocht ging gepaard met strijd, de weg was vaak bezaaid met obstakels. Nu gaat het Jager voor de wind. In 2020 staat duurzaamheid met hoofdletters...

 • 21 juni 2019

  Miljoenenkorting Van Rijn desastreus voor Rijksuniversiteit Groningen

  Het kabinetsbesluit op basis van de adviezen van de Commissie Van Rijn heeft voor de Rijksuniversiteit Groningen als brede klassieke universiteit desastreuze gevolgen.

 • 20 juni 2019

  RUG stijgt naar plek 114 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 114 in de QS World Top University Rankings. Afgelopen jaar stond de RUG op plaats 120 in deze wereldwijde lijst van bijna 1000 universiteiten.