Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University Museum Visit

Familielezing: Spitsbergen 2020

Wanneer:za 22-02-2020 13:00 - 14:00
Waar:Universiteitsmuseum, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a

Dr. Maarten Loonen

De tentoonstelling Spitsbergen in het Universiteitsmuseum gaat over een archeologische expeditie uit de vorige eeuw. Inmiddels wordt er nog steeds onderzoek op Spitsbergen gedaan.

Poolbioloog Maarten Loonen beheert al dertig jaar iedere zomer het Nederlands Poolstation, en heeft ook het plan gelanceerd voor een grote expeditie naar de koude oostkant van Spitsbergen. Deze expeditie vindt begin augustus 2020 plaats.

Hij vertelt in zijn lezing hoe de klimaatverandering het onderzoek urgentie gaf en wat de oorzaken zijn van die snelle opwarming van het noordpoolgebied. Wat betekent het voor de natuur en waar moeten wij in Nederland rekening mee houden? Met spectaculaire foto’s en video’s worden jullie meegenomen in een indrukwekkende, nog steeds koude wereld en leren jullie over vogels, walrussen, walvissen, ijsberen, permafrost, ijzel en poolonderzoek.

De lezing is gratis voor bezoekers van het museum (reguliere entree). Kinderen hebben altijd gratis toegang. Kom daarom vooral met de familie langs om meer te weten te komen over dit prachtige gebied.

familielezing-spitsbergen