Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

Lifelines: Hoe samenzijn je gezondheid beïnvloedt

Wanneer:do 14-03-2019 om 17:00
Waar:Universiteitsmuseum Groningen

Wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van sociale interactie op de gezondheid via een mobiele app. Dat is wat professor Martien Kas van de Rijksuniversiteit Groningen doet met de BeHapp.

Hij zoekt naar verschillen in sociaal gedrag tussen mensen met en zonder ziektebeeld. De app helpt hem daarbij. Het is een mobiele applicatie waarmee deelnemers vrijwillig data laten verzamelen, zodat (anoniem) in kaart wordt gebracht hoe iemands sociale leven eruit ziet.

Tijdens dit “science café” betrekt de onderzoeker u op interactieve manier bij zijn onderzoek, onder het genot van een drankje. U kunt tevens de expositie Beyond the Lab bekijken, waarin zeven verhalen van doe-het-zelf onderzoekers centraal staan. In de gezondheidszorg zorgt de toegang tot nieuwe technologie ervoor dat patiënten meer grip krijgen op hun ziekte of gezondheid. Patiënten ontdekken radicaal nieuwe manieren om met hun conditie om te gaan en hun leven te verbeteren. Ze veranderen zo het idee over wat een wetenschapper is en hoe wetenschap er uit kan zien.

Inloop vanaf: 16:30
Start presentatie/discussie: 17:00
Toegang: gratis
Aanmelden via dit formulier