Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University MuseumKunstcommissie

Fotowedstrijd en -tentoonstelling: Mijn Uitzicht

Rijksambtenaren hadden we tot voor kort allemaal een geruststellend uitzicht op een lange carrière bij deze werkgever, gevolgd door het al even veilige uitzicht op een riant pensioen.

Hoe dat in deze tijden van crisis gaat uitpakken, met die uitzichten, is plotseling ongewis. Maar één uitzicht hebben we allemaal: het uitzicht vanaf onze werkplek.

De een kijkt uit op een prachtige tuin, de ander ziet alleen een blinde muur. Weer een andere collega mag zich verheugen op een uitzicht over de hele stad, terwijl een vierde het moet doen met het zicht op een parkeerplaats – van auto’s of vuilcontainers.

De Kunstcommissie van de RUG wilde al die uitzichten, mooi of lelijk, inspirerend of saai, gaan verzamelen. Daarom riep zij de collega’s op, het uitzicht vanaf hun werkplek te fotograferen. Dat mocht gewoon uit de losse pols met een mobieltje, maar ook mooi uitgelichte en uitgesneden foto’s waren natuurlijk welkom.

De online expositie: onze Facebook-pagina

Alle inzendingen zijn te zien op de Mijn Uitzicht Facebookpagina

De fototentoonstelling in de UB

Een deskundige jury (bestaande uit leden van de Kunstcommissie, fotograaf Reyer Boxem en filmhistorica Susan Aasman) maakte uit alle ge-uploade foto’s een selectie. Via de ‘likes’ op de Facebookpagina namen ze natuurlijk ook het oordeel van de publieksjury mee.

De uitgekozen foto’s zijn tot 1 september 2013 tentoongesteld geweest op de vierde verdieping van de Universiteitsbibliotheek.

Laatst gewijzigd:22 mei 2019 14:02