Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University MuseumKunstcommissie

Kunstcommissie

De Rijksuniversiteit Groningen beschikt over een heuse Kunstcommissie. Het is de taak van deze commissie om de hoeder te zijn van het kunstbezit aan de universiteit. Zij doet dit door het organiseren van tentoonstellingen, maar ook door het archiveren en vastleggen van de kunst in de universitaire gebouwen. Het gaat dan niet alleen om bijvoorbeeld schilderijen in publieke ruimtes, maar ook om andere beeldende kunstuitingen, kunst in werkruimtes van het personeel en zelfs architectuur.

Lustrumjaar 2014

Voor het lustrumjaar 2014 staan ook enkele activiteiten van de Kunstcommissie op de rol. Zo wordt werk gemaakt van de hierboven genoemde archivering van het universitaire kunstbezit, wat moet resulteren in een web-database en eventueel een boek. Daarnaast verzorgt de Kunstcommissie een speciale tentoonstelling in het Universiteitsmuseum tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de RUG.

Eerdere activiteiten

In 2012 deed de Kunstcommissie van zich spreken door een mobiele app te maken met een virtuele wandeling door het nieuwe gebouw van Life Sciences, de Linnaeusborg. Deze app werd tijdens de opening van dit gebouw gepresenteerd en is nog steeds te downloaden en gebruiken.

In het voorjaar van 2013 organiseerde de Kunstcommissie de fotowedstrijd Mijn Uitzicht, waarbij RUG-medewerkers werd gevraagd het uitzicht vanaf hun werkplek te fotograferen. Ruim honderd collega’s gaven aan deze oproep gehoor, wat resulteerde in een levendige tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek.

> Fotowedstrijd en –tentoonstelling: Mijn Uitzicht
> Walk of Life: een rondwandeling door de Linnaeusborg

Laatst gewijzigd:28 oktober 2019 11:40