University museumPart of University of Groningen

DIG IT ALL met DORY

Dig it all met Dory

Geschikt voor VO Bovenbouw

Wat is archeologie eigenlijk? Hoe doen archeologen onderzoek? Wat voegt technologie nou toe aan archeologie? En welke rol speelt archeologie in de geschiedenis en in onderzoek? Deze vragen staan centraal in het educatieprogramma bij de tentoonstelling Dig It All.

Na een korte gezamenlijke inleiding gaan de leerlingen in groepjes het museum in. Aan de hand van een combinatie van hands-on opdrachten - swipen, bouwen, determineren, voelen, kijken - en analytische/ethische vragen maken ze kennis met archeologie, archeobotanie, de nieuwste technologieën en onderzoek. Met een VR-bril door een graftombe lopen, munitie uit de Tweede Wereldoorlog bestuderen, scheepswrakken onderzoeken, hét medicijn tegen puisten ontdekken - van alles komt voorbij!

• Duur programma: 75 min
  • Maximaal aantal leerlingen: 30 (meer in overleg)
  • Geschikt voor klas 4 t/m 6 (VO)
Laatst gewijzigd:28 maart 2020 01:17