Skip to ContentSkip to Navigation
How to find us dr. M. (Marieke) van der Pers

dr. M. van der Pers

Onderzoeker
dr. M. van der Pers
E-mail:
m.van.der.pers rug.nl

Momenteel ben ik via de Lerarenopleiding als onderzoeker betrokken bij het door het NRO gefinancierde  project Expeditie Lerarenagenda 2020-2023 waarin adaptief vermogen en toekomstig leraarschap centraal staan.

In 2020 werk ik ook  aan de evaluatie van de Educatieve Module, een opleidingvariant aangeboden op de lerarenopleidingen welke tot een beperkte tweedegraads bevoegdheid in het voortgezet onderwijs leidt. Dit is in opdracht van het ICL, in dienst van de Univerisiteit Wageningen.

In de periode 2015 -2020 was ik als postdoctoraal onderzoeker werkzaam aan de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen het landelijke BSL project hield ik me bezig met regionale verschillen in lesvaardigheiden en begeleiding van (beginnende) docenten in het voortgezet onderwijs; de relatie tussen sociaal-demografische eigenschappen van scholen en de begeleiding en ontwikkeling van (beginnende) docenten; dataverzameling en verwerking BSL project.

Ik heb een bachelor Sociale Geografie en een onderzoeksmaster 'Regional Studies' waarna ik me heb gespecialiseerd in de demografie middels de master Population Studies (Rug) en deelname aan de European Doctoral School for Demography (Max Planck Instituut voor Demografisch Onderzoek in Rostock).

Op 19 mei 2016 heb ik mijn proefschift 'Intergenerational Proximity, Residential Relocations and the Well-Being of Older People' verdedigd, Rijksuniversiteit Groningen.

Interesses: Demografische data, maten en methoden; Data kwaliteit en integriteit; Regionale selectie en geografische verschillen; Kennisoverdracht; Migratie en verhuizingen; Vergrijzing en krimp; Huishoudensamenstelling; Intergenerationele relaties; Theorien van demografische verandering.

Laatst gewijzigd:11 augustus 2020 11:07

Contact information

Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
The Netherlands

Address

Job title:
Researcher
Room:
101
Working hours:
Mo, Tu, Thu, Fri
When absent: