Skip to ContentSkip to Navigation
How to find us drs. M.J. (Margreet) Smilde

drs. M.J. Smilde

docent
drs. M.J. Smilde
Secretariaat Vakgroep Strafrecht en Criminologie:
strcri rug.nl
E-mail:
m.j.smilde rug.nl

Margreet Smilde (1958) studeerde klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie in Groningen en is geregistreerd bij het NIP (Nederland Instituut van Psychologen). Na haar studie richtte zij met enkele studiegenoten het Psychologen Team Groningen op en combineerde haar werk in deze eerstelijnspraktijk met een onderzoeksassistenschap bij de toenmalige hoogleraar Forensische Psychiatrie. Het werk bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie inspireerde haar tot het opzetten van het practicum strafrechtelijke gespreksvoering. Zij publiceerde een boek over juridische tweegesprekken onder de titel "Advocaat en cliënt in gesprek" (Wolters Noordhoff, '92). De werkzaamheden binnen de Faculteit breidden zich in 1997 uit met de komst van het vak Studentenrechtbank. Smilde was verantwoordelijk voor opzet, uitvoering en evaluatie van spreekvaardigheidstrainingen voor derdejaars studenten.

Smilde beweegt zich binnen de Faculteit op het snijvlak van recht & psychologie en recht & communicatie en levert innovatieve bijdragen aan het onderwijs daarin.

Naast haar deeltijdfunctie bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie is zij sinds 1985 als zelfstandig ondernemer actief met een eigen trainingsbureau en coachingspraktijk. Onder de naam Smilde Communicatietrainingen werkt zij voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling van juridische profesionals en mensen uit de universitaire gemeenschap.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd:11 september 2017 14:27

Contact information

Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen
The Netherlands

3e verdieping

Job title:
docent
Room:
1312/0239
Working hours:
maandag en dondermorgen
Secretariaat Vakgroep Strafrecht en Criminologie:
strcri rug.nl