Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsprof. dr. H.J. (Hidde) Haisma

prof. dr. H.J. Haisma

Hoogleraar Farmaceutische Genmodulatie

Prof. Hidde J. Haisma (1957) is sinds oktober 2000 hoogleraar Therapeutische Genmodulatie bij de afdeling Farmacie van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde medische biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van 1982-1987 was hij als onderzoeker werkzaam in onder meer de Verenigde Staten, waar hij werkte bij het biotechnologie bedrijf Centocor, (Malvern PA), het Dana Farber Cancer Institute (Boston MA) en Harvard Medical School (Boston, MA).In 1987 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht op het proefschrift Monoclonal antibodies and cancer, bij de hoogleraren Prof. Dr. W. Den Otter en Prof. Dr. E.J. Ruitenberg. Vanaf 1987 was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de afdeling Geneeskundige Oncologie van het VU Ziekenhuis in Amsterdam, sinds 1997 als werkgroepleider van de onderzoekgroep Gentherapie. In 2000 verliet hij Amsterdam en werd hij benoemd tot hoogleraar in Groningen. Haisma’s onderzoek richt zich op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de therapeutische beïnvloeding van genexpressie in menselijke cellen .

Prof. Dr, H.J. Haisma is redacteur van een aantal tijdschriften op het gebied van de gentherapie en is auteur van meer dan 100 publicaties en diverse patenten op zijn onderzoeksterrein.

Haisma is voormalig voorzitter en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Gen- en Celtherapie. Daarnaast is hij lid van de Gene and Cell Doping Expert Group van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA).

Laatst gewijzigd:24 oktober 2016 13:15

Contactgegevens

huispostcode XB11

Kamer:
3211.0306
Telefoon:
050 36 38174 (secretariaat)