Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsprof. dr. H.B.M. (Huub) Wijfjes

prof. dr. H.B.M. Wijfjes

Universitair hoofddocent Journalistiek

Prof.dr. Huub Wijfjes (1956) is mediahistoricus. Hij is bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Radio en Televisie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij als hoofddocent en onderzoeker verbonden aan de opleidingen Mediastudies en Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij publiceert met grote regelmaat over politiek, (media)geschiedenis en journalistiek in dag- en weekbladen en vaktijdschriften. In tal van media geeft hij regelmatig commentaar op ontwikkelingen in de media.

In 1988 promoveerde hij op een proefschrift over radiocensuur in het interbellum (Radio onder restrictie, uitgeverij IISG). In 1994 stelde hij het overzichtswerk Omroep in Nederland (uitgeverij Waanders) samen. Begin 2002 verscheen mede onder zijn redactie de bundel Journalistieke cultuur in Nederland (Amsterdam University Press). In februari 2004 verscheen van zijn hand de omvangrijke en samenvattende studie: Journalistiek in Nederland 1850-2000. Beroep, cultuur en organisatie (Boom uitgevers). In september 2009 verscheen bij Boom Uitgevers een omvangrijke studie over de geschiedenis van de VARA, onder de titel: VARA. Biografie van een omroep. Het boek wordt begeleid door een website over hetzelfde thema: biografie.vara.nl.

 

 

 

Laatst gewijzigd:16 oktober 2018 09:07

Contactgegevens

Masteropleiding Journalistiek

Kamer:
1311.0380
Spreekuur:
woensdag 14-16 uur
Telefoon: