Skip to ContentSkip to Navigation
About us How to find us E.P. (Eduard) Coumans

E.P. Coumans

e-Business Developer & Marketing Consultant Imarcon Projecten

januari 2009 – heden (7 jaar 6 maanden)

Imarcon digitale marketing consultancy richt zich op het plannen en realiseren van marketing doelstellingen van bedrijven en organisaties via online en interactieve media. 

Imarcon adviseert op het gebied van van strategische online marketing activiteiten, waarbij heldere doelstellingen en gewenste resultaten onmisbare uitgangspunten zijn.

"Als je niet weet waar je heen wilt, maakt het niet uit welke kant je opgaat"

Imarcon vertaalt uw visie en bedrijfsstrategie naar online strategie, doelstellingen en middelen. Identificeert belangrijke beïnvloedbare factoren om beoogde doelstellingen zoals bezoek, leads en conversie te bereiken. 

Imarcon meet en rapporteert uw online resultaten, om u op gewenste koers te houden en daar waar nodig tijdig bij te sturen. 

Imarcon implementeert online marketing tools en middelen op zo'n gebruiksvriendelijke wijze dat organisaties deze zelf eenvoudig in beheer kan nemen.

Imarcon realiseert projecten bij haar klanten waarbij geïndividualiseerde, persoonlijke en klantgerichte benadering van consumenten en bedrijven in het koopproces, service en after‐sales voorop staan.

Specialisaties:
Zoekmachinemarketing zowel SEO als SEA
e-mailmarketing
Online profiling
website development, gebruiksvriendelijke Content Management Systeem

Projectmanager Business Development Ziggo

april 2007 – december 2008 

Het initiëren en leiden van diverse ontwikkelingsprojecten voor nieuwe producten en diensten, van idee tot en met de implementatie en communicatie. Verder het adviseren ten aanzien van productinnovatie richtingen, productportfolio marketing ideegeneratie en online product-ontwikkelstrategie. 

In het vervolgtraject verantwoordelijk voor het inrichten, sturen, controleren en opleveren van het vooraf bepaalde resultaten.
Het organiseren en voorzitten van informatiebijeenkomsten rondom product ontwikkelingstrajecten, brainstormsessies en projectvergaderingen. 

Verder zat ik in namens Ziggo in de projectenbeoordelingscommissie van de (Groninger) Internet Valley. Internet Valley ondersteunt jonge ondernemers met het in markt zetten van nieuwe innovatieve diensten op het gebied van breedbandinternet in noord Nederland. (www.internet-valley.nl)

Afgelopen jaren een tweetal gastcolleges gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam en Utrecht in de studierichting media, informatie en communicatie

• ZiZoneTV: ontwikkeling van een social media tv- en internetplatform.
• Ethernet to the Home: alternatieve kabelinfrastructuur.
• Dienstenontwikkeling op het gebied van interactieve, IPtv en portaldiensten.
• Product-, dienstontwikkeling en samenwerking op het gebied van zorg op afstand (domotica en beveiliging).

Programma-manager ZiZone TV

september 2006 – november 2008
Projectmanager productdeveloper Buisness Development @Home
mei 2003 – oktober 2007 

Business Development
Producten, Diensten & Businessmodel ontwikkeling.
Projectmanagement (IPMA - Prince 2)

Productmanager Internet B2C & B2B @Home

februari 1999 – mei 2003

Verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van de jaarlijkse productplannen. Het beheren en verder ontwikkelen van internetdiensten op de zakelijke- en consumentenmarkt. Ondersteunen van accountmanagers in verkoop trajecten bij groot zakelijke klanten. Analyseren van de markt, portfolio en concurrenten mbt productsamenstelling prijs en promotie. Adviserende en sturende rol richting marketing, klantenservice en retail tbv promoties en verkoopacties. Projectmanagement bij introductie, aanpassing en uitfasering van producten en diensten.

Projectmanager Network @Home

januari 1997 – januari 1999

Het binnen tijd en budget opleveren van groot zakelijke diensten en technische interne infrastructurele projecten. Samen met accountmanagers bij klanten of interne opdrachtgevers afstemmen van projectdoel, resultaat en planning. Opstellen van projectplannen en opzetten van projectorganisatie met betrokken partijen van binnen en buiten de organisatie. Leiding geven aan teamleden, toezien en sturen op de projectvoortgang en kwaliteit binnen de gestelde tijd en budget. Projectoplevering, afsluiting en overdracht naar opdrachtgever en/of beheer organisatie. Voorbeelden zijn “fiber to the office” verbindingen en systemen voor diensten zoals ISDN30, Wide Area data- , ATM netwerken en andere telecom- en internetverbindingen.

Sales Solar

augustus 1990 – april 1997 

Verantwoordelijk voor advisering en directe verkoop van elektrotechnische producten aan zakelijke klanten in de industrie en utiliteit op het gebied van klimaat, licht, beveiliging en industriële besturingssystemen.

Laatst gewijzigd:30 juni 2016 17:53

Contact information