Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsdr. A.T. (Annemiek) Harder

dr. A.T. Harder

Universitair hoofddocent (Tenure Track)

Lopende onderzoeksprojecten

  • 'Meisjes in Jeugdzorgplus: De mate van gendersensitiviteit in de behandelplanning' naar seksespecifieke behoeften bij jongeren en meisjes in Jeugdzorg Plus. Een ZonMw project in het kader van de Jeugdzorg Plus monitor i.s.m. Karin Nijhof (Pluryn), Carolien Konijn (Spirit) en Lieke van Domburgh (Intermetzo)
  • 'Een betere basis: De ontwikkeling en evaluatie van een interventie voor goede allianties tussen jongeren en professionals in de residentiële jeugdzorg'. ZonMw project bij Jeugdhulp Friesland, waaronder behandelcentrum Woodbrookers, en bij jeugdinrichting Het Poortje (december 2014 - mei 2017; promotieonderzoek Annika Eenshuistra)
  • 'Mental health in children and adolescents in child welfare institutions' i.s.m. the Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Regional Centre for Child and Youth Mental Health and Child Welfare (RKBU; promotieonderzoek Jonathan Leipoldt)
  • Verschillende onderzoeksprojecten naar o.a. motiverende gespreksvoering bij Accare, Jeugdhulp Friesland en de Ambulante Forensische Psychiatrie Noord-Nederland (AFPN)

Afgeronde onderzoeksprojecten

  • Onderzoeksproject naar de participatie van jongeren in besluitvorming tijdens het verblijf in de gesloten residentiële jeugzorg: Jeugdzorg Plus instellingen en justitiële jeugdinrichtingen (promotieonderzoek Mijntje ten Brummelaar)
  • Adolescentenstrafrecht: Wat zijn de consequenties van de invoering van het nieuwe Adolescentenstrafrecht (per 1 april 2014) voor (kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar voor de doelgroep en aanpak/interventies van justitiële jeugdinrichtingen? (september 2013 - september 2014)
  • Onderzoek Commissie Samson: Seksueel misbruik van jeugdigen in de residentiële zorg en in de pleegzorg in Nederland (2011)
  • 'Het onderste boven?': Promotieonderzoek naar de succesfactoren van behandeling van adolescenten in de gesloten residentiële jeugdzorg (2006-2011). Klik hier voor het proefschrift van Annemiek Harder
  • Programmeringsstudie jeugd (i.s.m. Nederlands Jeugdinstituut; NJI) in opdracht van ZonMw (2007)
  • 'Residentiële jeugdzorg in de schijnwerpers': Een internationale overzichtsstudie van empirisch onderzoek in de residentiële jeugdzorg (2006). Is afgerond middels het boek 'Residentiële jeugdzorg in beeld'
Laatst gewijzigd:13 juni 2018 12:58

Contactgegevens

Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Functie:
Universitair hoofddocent
Kamer:
2111.0123
Werktijden:
Maandag t/m vrijdag
Telefoon: