Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Verwacht: tentoonstelling Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren

14 november 2014

Vanaf 16 januari 2015 zal in het Universiteitsmuseum een tentoonstelling te zien zijn over archeologie, getiteld Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren, over objecten en hun verhalen.

De tentoonstelling toont een keuze uit de grote collectie archeologische voorwerpen van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit en wordt gemaakt door studenten Archeologie van de RUG onder begeleiding van prof. dr. Daan Raemaekers en prof. dr. Sofia Voutsaki.

Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren
Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:59

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.