Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Opening tentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk

04 maart 2015

Dinsdag 10 maart wordt in de Universiteitsbibliotheek de jubileumtentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk geopend.

De tentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk laat zien wat er achter de schermen van de universitaire bibliotheek allemaal gebeurde en gebeurt. De zogeheten Leidsche boekjes met (in eerste instantie nog handgeschreven) cataloguskaartjes, de kaartenbakken met de systematische catalogus; microfiches, cassettebandjes, bandrecordertapes en zelfs elpees: elke denkbare informatiedrager is gebruikt en in de meeste gevallen nog steeds in de UB-magazijnen te vinden.

Bibliotheekwerk Mensenwerk toont portretten van alle bibliothecarissen sinds 1615, van bibliotheekpersoneel aan wankele tafeltjes tussen overvolle boekenkasten, van het ambachtelijke bindproces tot en met een dansfeestje tussen de catalogusboekjes!

Bibliotheekwerk Mensenwerk

• Tentoonstelling over 400 jaar Universiteitsbibliotheek in Groningen