Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Opening tentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk

04 maart 2015

Dinsdag 10 maart wordt in de Universiteitsbibliotheek de jubileumtentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk geopend.

De tentoonstelling Bibliotheekwerk Mensenwerk laat zien wat er achter de schermen van de universitaire bibliotheek allemaal gebeurde en gebeurt. De zogeheten Leidsche boekjes met (in eerste instantie nog handgeschreven) cataloguskaartjes, de kaartenbakken met de systematische catalogus; microfiches, cassettebandjes, bandrecordertapes en zelfs elpees: elke denkbare informatiedrager is gebruikt en in de meeste gevallen nog steeds in de UB-magazijnen te vinden.

Bibliotheekwerk Mensenwerk toont portretten van alle bibliothecarissen sinds 1615, van bibliotheekpersoneel aan wankele tafeltjes tussen overvolle boekenkasten, van het ambachtelijke bindproces tot en met een dansfeestje tussen de catalogusboekjes!

Bibliotheekwerk Mensenwerk

 • Tentoonstelling over 400 jaar Universiteitsbibliotheek in Groningen
 • Trappenhuis, 3e verdieping UB
 • Woendag 11 maart t/m zondag 30 augustus 2015
 • Opening: dinsdag 10 maart, 16.00 uur
 • Meer informatie
Laatst gewijzigd:04 september 2018 09:55

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.