Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Verrassende verhalen uit het Universiteitsmuseum: audiotour en boekje

In de klassieke bovenzaal van het universiteitsmuseum zijn voorwerpen te zien uit ruim vierhonderd jaar universiteitsgeschiedenis: wonderlijke objecten die laten zien hoe onderzoekers gefascineerd werden door de wereld om hen heen en alles in het werk stelden om deze beter te begrijpen.

De audiotour neemt de bezoeker mee langs verrassende voorwerpen en boeiende verhalen die schuilgaan achter de kop van een orang-oetang op sterk water, de allereerste elektrische auto ter wereld of de Egyptische prinses, die een man bleek te zijn.

Wegens een herinrichting van de zalen is de vaste collectie in de klassieke bovenzaal van het museum tot en met mei 2019 helaas niet toegankelijk. De verhalen van de audiotour zijn echter wel online te besluiteren.

De gratis audiotour is in het museum te beluisteren op uw eigen smartphone via de app van iziTravel. De app kunt u voorafgaande aan uw bezoek downloaden, en dit is ook mogelijk via de gratis wifi bij de entreebalie van het museum.

Naast de audiotour is bij de entreebalie van het museum ook een gratis boekje beschikbaar, met daarin hoogtepunten uit de collectie. N.B.: wegens een herinrichting van de zalen is de vaste collectie van het museum tot en met mei 2019 helaas niet toegankelijk.

hoogtepunten collectie
Laatst gewijzigd:12 februari 2019 11:28
printView this page in: English