Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumKunstcommissie

Inventarisatie universitair kunstbezit

De Rijksuniversiteit Groningen bezit een grote hoeveelheid kunst. Waar je ook loopt in universitaire gebouwen, welke werkkamer je betreedt, in elk trappenhuis, op elk binnenplaatsje, overal ontdek je wel een kunstwerk. Dat kan een schilderij zijn, een monumentale wandschildering, een borstbeeld, maar ook een bewerkte trapleuning of architectonisch detail.

De Kunstcommissie van de RUG wil een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van het universitaire kunstbezit. Daartoe ontwikkelen we een database met bijbehorende website, waarop de verschillende kunstwerken gemakkelijk kunnen worden opgezocht en bekeken.

Oproep: signaleer en registreer!

We wilen alle RUG-medewerkers oproepen, ons via het speciale formulier te attenderen op kunstwerken in of rond universitaire gebouwen. Dat ene kunstwerk op de gang, maar ook een schilderij dat je zelf op je kamer hebt neergehangen!
Zo kunnen we een zo compleet mogelijk overzicht presenteren op de nieuwe website met universitair kunstbezit, en worden misschien onbekende pareltjes meer in de openbaarheid gebracht.

Tentoonstelling Universiteitsmuseum

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de RUG organiseert de Kunstcommissie in de maanden mei t/m juli 2014 Uit de schaduw, een grote tentoonstelling van een groot deel van deze kunstwerken in het Universiteitsmuseum. Een soort negentiende-eeuwse Salon met kunstwerken van plint tot plafond, rijp en groen, professioneel en amateur: de kunstzinnige universiteit op enkele vierkante meters!

Laatst gewijzigd:07 september 2017 13:16
printView this page in: English