Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumTentoonstellingen

Into the White. Art & Science of the Arctic

13 april 2018 t/m 15 juli 2018

De tentoonstelling is te zien in het Student Exhibition Lab van het Universiteitsmuseum Groningen, een ruimte gewijd aan objectgestuurd onderwijs waarbij de tentoonstelling fungeert als vorm van onderzoekend leren.

De objecten in deze tentoonstelling nemen u mee op een reis van driehonderd jaar naar de Noordpool. Deze tentoonstelling presenteert objecten die door de Inuits zijn gemaakt, dieren die in dit koude, noordelijke klimaat leefden en spullen die zijn achtergelaten door walvisjagers uit de zeventiende eeuw. Het meedogenloze klimaat maakt de Noordpool moeilijk leefbaar, maar zorgt er ook voor dat kwetsbare objecten goed bewaard konden blijven. De kou fungeert als een tijdscapsule die onderzoekers een goed beeld geeft van de geschiedenis van niet alleen het noordpoolgebied zelf, maar ook van andere culturen die het noordpoolgebied bezocht hebben en daar voorwerpen hebben achtergelaten. De grote variëteit aan objecten die hier te zien zijn, geven nog maar een kleine impressie van hoeveel het noordpoolgebied te bieden heeft.

De tentoonstelling is gemaakt door studenten van de Rijkuniversiteit Groningen onder begeleiding van universitair docent Joost Keizer (Faculteit der Letteren) in samenwerking met het Universiteitsmuseum.

into the white
Laatst gewijzigd:07 juni 2018 11:57
printView this page in: English