Maatschappij/bedrijvenTargetNews & EventsNews

News Archive

Target news older than one year

Euclid Selected
Published on:04 October 2011
A project to map the dark energy and dark matter in the universe was selected as one of the cornerstone M-class missions of the European Space Agency. Named Euclid, the mission will observe and measure baryonic acoustic oscillations and gravitational lensing effects, and use the data to construct a 3D map of the dark energy in the Universe. The Netherlands has a leading role in the design and development of the ground-segment of the mission, particularly the Euclid Mission Archive, which will host all data from the mission.
Target op Noorderzon 2011
Published on:19 August 2011
Target staat op Noorderzon 2011 met de act "God is an eJ", je vindt ons in de Qu3 tent midden op het festival terrein. De Target act in de Qu3 tent is elke dag te bewonderen tijdens het Noorderzon festival.
Aprycus verzorgt capaciteitsuitbreiding Target-project
Published on:27 May 2011
Aprycus verzorgt capaciteitsuitbreiding Target-project
Target testbed ready for petabytes of data; first phase completed
Published on:02 November 2010
Testbed Target ready for petabytes of data
Euclid mission selected for definition phase ESA
Published on:11 March 2010
Within the Target framework, OmegaCEN led the data-handling study for the proposed
ESA Class-M mission EUCLID
Target feestelijk van start met fase 1
Published on:03 November 2009

Het Target project is formeel fase 1 van haar programma ingegaan.

Valorisatie Target van start
Published on:25 September 2009
De Target Holding B.V. is opgericht door meerdere investeerders. Zij leggen zich toe op het vermarkten van de expertise en kennis gegenereerd door Target. Expertise centrum Target   bouwt aan de (door)ontwikkeling van grootschalige datasystemen voor sensornetwerken. Hierin werken 10 private en publieke partners samen op een budget van 32 miljoen euro.
SNN en provincies kennen miljoenensubsidie toe aan Target
Published on:28 April 2009

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en provincies hebben in totaal 16 miljoen euro toegekend aan het Target-programma. Target beoogt een duurzaam economisch cluster van intelligente informatiesystemen op te bouwen in Noord-Nederland, in het bijzonder gericht op databeheer van zeer grote hoeveelheden data die afkomstig zijn uit sensornetwerken. Binnen Target zullen de Rijksuniversiteit Groningen, de sterrenkundige onderzoekschool NOVA, de stichting Astron en het bedrijfsleven nieuwe complexe en schaalbare datasystemen ontwikkelen en bestaande verbeteren. Target verschaft een proeftuin die het doorontwikkelen naar concrete markttoepassingen mogelijk maakt en deelnemers in staat stelt om in vervolgtrajecten verdere producten en diensten te ontwikkelen.

Long Term Data Preservation Briefing / Workshop
Published on:26 March 2009