Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsTaal, cultuur en communicatieKennisdossier: Meertaligheid

Speel computerspelletjes!

Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

De computer is al bijna niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. De kans is dan ook groot dat uw kind al vroeg in aanraking komt met dit moderne hulpmiddel, bijvoorbeeld via school, de bibliotheek, of bij vriendjes/vriendinnetjes thuis. Ook thuis kan computergebruik kan een positieve invloed hebben op de taalontwikkeling van uw kind.

Spelletjes spelen is ook leerzaam!
Spelletjes spelen is ook leerzaam!

Tip voor ouders

Geef Google de zoekopdracht: ‘educatieve spelletjes’, maar dan vertaald in uw eigen taal. Waarschijnlijk komt er een lijst resultaten uit die links bevatten naar interessante leerspelletjes. Zoek spelletjes uit die aansluiten bij de leeftijd van uw kind en uw opvoedstijl.

Op deze manier vindt u bijvoorbeeld allerlei woordspelletjes. In het spel wat u hieronder ziet afgebeeld krijgt uw kind een afbeelding te zien waarvan het de naam in het tekstvak ernaast moet vinden. In dit geval wordt het zoeken moeilijker gemaakt doordat de letters in het tekstvak langzaam ronddraaien. De spelers van dit spel moeten dus goed opletten wat ze zien!

Een woordzoeker in beweging.
Een woordzoeker in beweging.

Als u uw kind niet alleen maar spelletjes via internet wilt laten doen, kunt u natuurlijk ook speciale software kopen voor het trainen van taalvaardigheid. Voor talen anders dan Engels, Frans en Duits zult u deze waarschijnlijk wel in het land van herkomst (eventueel via internet) moeten zoeken, omdat het aanbod in Nederland gering is.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:45