Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportDienstenGeodienst

Over ons

“Enabling better research and innovation through the use of spatial information.”

De Geodienst is het ruimtelijk expertise centrum van de RUG.

Waarmee kunnen we jouw onderzoek versterken? Je kunt bij ons terecht met al je vragen over onderzoeksdata, Geografische Informatie Systemen, of hulp bij analyses. Meestal kunnen we je direct helpen!

De Geodienst bestaat sinds 2014 en houdt zich als geotechnologie startup bezig met onderzoeksondersteuning en innovatie. Ondersteuning in de vorm van het aanbieden van geodata, GIS-software, cursussen en het uitvoeren van analyses en oplossen van problemen. Innovatie in de vorm van innovatieve projecten met diverse partners, zowel van binnen als van buiten de universiteit.

Met ca. 9 fte verwerken wij tussen de 100 en 200 calls per maand vanuit verschillende faculteiten van de RUG en daarnaast ook regelmatig vanuit de Hanze Hogeschool. Onze analyses en kaarten hebben in de afgelopen twee jaar tientallen wetenschappelijke publicaties versterkt.

We voeren werkzaamheden uit op het gebied van onder andere Healthy Aging, Energie Duurzaamheid, Ecologie, Geschiedenis, Archeologie, Disaster Risk Management en veel meer.

Vragen? Mail ons gerust op geodienst@rug.nl. Ook ideeën voor projecten zijn van harte welkom!

To boldly geo where no one has gone before!

Laatst gewijzigd:07 augustus 2018 16:42
printView this page in: English