Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieICT & OnderwijsDocentprofessionalisering

Workshop ZoEp

Wilt u fragmenten uit tv-uitzendingen in uw onderwijs gebruiken?

Wilt u gebruik maken van dé online docententool voor een videorijk college?

Bestemd voor elk vakgebied. De ZoEp-portal (www.zoepportal.nl) helpt docenten om aan de hand van sleutelwoorden een selectie te maken uit het aanbod van de Academia-collectie (uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3). Uit het geselecteerde materiaal kunnen vervolgens fragmenten geknipt worden voor gebruik in colleges, opdrachten en toetsen.

In 2010 ontving het SURFproject ZoEp-portal de prijs voor het beste innovatieproject van de afgelopen 10 jaar. Doel van het project is dat docenten en Studenten in het Hoger Onderwijs gemakkelijk videofragmenten vinden die hun colleges, presentaties, opdrachten en toetsvragen verrijken. Middels een interesseprofiel vindt de docent zijn video (met name tv-programma's vanuit het archief van Beeld en Geluid), vervolgens kan deze fragmenten van de video knippen en delen met vakgenoten in het land.

In een twee uur durende cursus leert u werken met de ZoEp-portal. U maakt een ZoEp-profiel aan, waarna u videomateriaal selecteert om geheel of gedeeltelijk te bewaren in uw eigen collectie. De gekozen fragmenten zijn op simpele wijze in Nestor of in een PowerPoint-presentatie te plakken. U werkt vervolgens aan een concrete toepassing  van Zoep in uw eigen onderwijs.

Bestemd voor

Docenten van de Rijksuniversiteit Groningen die (delen) van tv-uitzendingen in hun onderwijs willen gebruiken.

Duur

2 uur

Studielast

2 uur

Kosten

500 euro

Aantal deelnemers

8 - 10

Contact

Voor informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met Gert Jan Verheij: g.j.verheij@rug.nl 

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:36