Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieICT & OnderwijsComputercursussen

Een thesis schrijven met Word 2016

Duur:4 dagdelen
Bedoeld voor:Iedereen die lange of ingewikkelde documenten, zoals theses, artikelen, scripties, studiegidsen, boeken en proefschriften, drukklaar willen kunnen aanleveren in een verzorgde opmaak, met een minimum aan Word-kennis. Speciaal geschikt voor Promovendi en studenten die een Thesis schrijven.

Studenten RUG: € 45,-
Medewerkers RUG: € 185,-

Studenten Hanze: € 65,-
Medewerkers UMCG / Hanze: € 225,-
Extern: € 425,-

Cursusdata en Inschrijving

Contact: secretariaat CIT (050 - 36 39200)

Prijzen inclusief CIT-cursusdocumentatie en door het CIT ontwikkelde Word/dtp-sjablonen.

Deze cursus is een herziene en aanzienlijk uitgebreide opvolger van Publiceren met Word.

Waarom zou ik deze cursus volgen?

Word lijkt misschien gemakkelijk, maar als je ooit gewerkt hebt met genummerde opsommingen, inhoudsopgaven, (brede) tabellen, schema's en afbeeldingen dan weet je wel beter.

Wie kent niet plaatjes die plotseling verspringen, nummeringen die uit de pas lopen, schema's waarin de pijlen opeens naar iets anders wijzen, kop- en voetteksten of paginanummers die veranderen of zelfs verdwijnen? Je zult die dingen maar nodig hebben in een master-these of proefschrift! Na deze cursus heb je Word weer onder controle!

Globale inhoud

• Opmaak en stijlen
  • Toepassen (en aanpassen) van door het CIT ontwikkelde Word/dtp -sjablonen om een tekst op te maken
  • Werken met tabellen
  • Werken met afbeeldingen

NB: Hoewel 80% van de cursusinhoud van toepassing is op elke versie van Word, werken de meegeleverde macro’s alleen in Word 2010 (en nieuwer) voor Windows.

Vorm

Stukken theorie en demonstraties worden afgewisseld met zelfstudie en praktische oefeningen.

Doel

Proefschriften, scripties e.d. opmaken in Word met door het CIT ontwikkelde hulpmiddelen.

Voorkennis

Ruime ervaring in alle basisfuncties van Word, zoals:gebruik van menu's en muis; openen en opslaan van bestanden; selecteren, wissen en herstellen van tekst; lettertype en printen.
Hoewel de vereiste voorkennis beperkt is, rendeert de cursus meer naarmate uw kennis van Word groter is.

Laatst gewijzigd:04 december 2017 11:10
printOok beschikbaar in het: English