Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie Technologie

Hackathon ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’

Vanaf:vr 01-03-2019
Tot en met:za 02-03-2019
Waar:EM2 Groningen, Suikerlaan 6, Groningen

Wat maakt dat je alles uit je opleidingen kunt halen? Welke omstandigheden in het leven, van baby- tot en met de studententijd, zijn hierop van invloed? Gemeente Groningen en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseren samen met de Rijksuniversiteit Groningen en verschillende andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen de onderwijshackathon ‘Hack the gap: Gelijke onderwijskansen’.

Programma

De hackathon is op vrijdag 1 maart van 8.30 tot 23.00 en op zaterdag 2 maart van 8.30 tot 17.00 uur.

De eerste dag gaan deelnemers in teams aan de slag met databestanden, om te zoeken naar verbanden binnen het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’. Met de beschikbare open data (van o.a. CBS, DUO en Gemeente) kunnen verschillende invalshoeken benaderd worden, zoals de thuissituatie, gezondheid en armoede, maar ook ontwikkelkansen en het labelen van kinderen op basis van hun (vermeende) talenten.

De tweede dag pitchen de teams hun bevindingen en wordt het winnende team bekend gemaakt. De teams worden hierbij ook beoordeeld op een plan van aanpak waarin staat hoe de bevindingen verder kunnen worden uitgewerkt. De drie winnende teams krijgen een mooie prijs. Deelname aan de Hackathon staat open voor docenten, studenten, scholieren, onderzoekers, programmeurs, data-analisten, ervaringsdeskundigen, (jeugd)artsen, enz. Deelnemers kunnen zich los of als team aanmelden.

Deelname

Deelname aan de hackathon staat open voor docenten, studenten, scholieren, onderzoekers, programmeurs en data-analisten, ervaringsdeskundigen, (jeugd)artsen, enz. Kortom, iedereen die zich verbonden voelt met of geïnteresseerd is in dit thema. Alle input is welkom!

We werken in gemengde teams met verschillende expertises. Technische of inhoudelijke kennis is daarom niet vereist. Om deel te nemen kun je je aanmelden via Fikket. Dit evenement liken of aangeven dat je aanwezig bent is niet genoeg. Wil je eerst nog meer informatie? Mail je vragen dan naar hackthegap050@groningen.nl

Doe mee, denk mee, help kansongelijkheid te verkleinen! #hackthegap050

printView this page in: English