Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver Science LinXStudentassistenten

Sanne Smith

Hoi allemaal! Mijn naam is Sanne, ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in het tweede jaar van de studies scheikunde en scheikundige technologie. Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam en toen ik op de middelbare school zat, had ik geen idee wat ik wilde studeren. Vanaf de 4e klas bezocht ik open dagen, van pedagogiek aan de UvA tot technische natuurkunde in Delft: ik ben overal wel geweest.

Uiteindelijk heb ik een tussenjaar genomen, waarin ik drie maanden in een weeshuis in India heb gewerkt. Dit was een ontzettend waardevolle ervaring, India is een fascinerend land vol contrasten. De verschillen tussen arm en rijk zijn volgens mij nergens zo groot als daar. Na India heb ik op mijn oude middelbare school gewerkt als huiswerkbegeleider, waar ik ook heel veel van heb geleerd.

Tijdens mijn tussenjaar kwam ik ook voor het eerst op het idee om scheikunde te gaan studeren. Na het bezoeken van een open dag heb ik me daarvoor ingeschreven in Amsterdam. Ongeveer een week voor de inschrijfdeadline bedacht ik me echter dat Groningen misschien toch leuker was, dus heb ik me hier ook ingeschreven. Na de KEI-week was ik overtuigd en heb ik me uitgeschreven in Amsterdam, ben ik mijn koffers gaan pakken en hier naartoe verhuisd. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

Het leuke aan de studie scheikunde in Groningen vind ik hoe breed de opleiding hier is. Ik combineer scheikunde op dit moment met scheikundige technologie, wat nergens anders in Nederland zo makkelijk te doen is. Daarnaast is de studie volledig in het Engels, wat erin resulteert dat ik studeer met mensen van over de hele wereld. Het leukste aan scheikunde vind ik sowieso hoe veelzijdig het is, het heeft ontzettend veel raakvlakken met andere disciplines binnen de wetenschap. Verder is scheikunde maatschappelijk ook ontzettend relevant, ik geloof niet dat we veel van de huidige klimaat- en duurzaamheidsproblematiek op kunnen lossen zonder scheikunde.

Naast mijn studie ben ik actief in drie commissies bij mijn studievereniging en volleybal ik bij Donitas. Het leuke aan commissiewerk vind ik hoeveel mensen je erdoor leert kennen. Zo heb ik onder andere het introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars georganiseerd, en ben ik lid van de sportcommissie en de lustrumcommissie. Bij Donitas is het heel fijn om even niet met studiegerelateerde dingen bezig te hoeven zijn, hoe interessant scheikunde ook is.

Bij het bètasteunpunt hoop ik jullie te kunnen helpen met alle vragen over jullie profielwerkstuk, dus ik kijk uit naar jullie mailtjes!

Sanne Smith | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Sanne Smith | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Laatst gewijzigd:08 december 2017 15:48