Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver onsStudentassistenten

Marten Boerma

Hallo allemaal! Mijn naam is Marten en ik ben 22 jaar. Sinds 2013 vlieg ik door de vele gangen die de Zernike Campus rijk is. Ik ben nu bezig met de master Chemical Engineering, een opleiding die recentelijk verkozen is tot beste van alle Nederlandse universiteiten!

De uitdaging die we elke dag weer tegenkomen op de universiteit is het oplossen van problemen. Of die problemen een chemische of wiskundige oorsprong hebben, maakt me niet uit. Gedurende de bachelor is me geleerd een plan van aanpak te kunnen maken ongeacht het probleem. Begin met wat je weet, doe je research en wees niet bang om je best te doen.

Als chemical engineer ga je aan het werk over een zeer breed spectrum van schaal. Veranderingen op moleculair niveau zijn in staat een heel productieproces tot een halt te roepen, met alle bijbehorende consequenties. Het bewaren van het overzicht is hierin van belang.

Ik werk als studentassistent voor Wiskunde D online bij het Bètasteunpunt in het dream team met Ilse en Masja. Met dit initiatief kunnen middelbare scholieren het vak wiskunde D volgen. Met behulp van huiswerkbegeleiding en videolessen helpen we de leerlingen met dit leuke en breed opgezette wiskundevak. Tevens beantwoord ik jullie wiskunde gerelateerde vragen bij het Bètasteunpunt.

Hiervoor werkte ik als begeleider van middelbare scholieren die in hun examenjaar zaten. Hierin hielp ik ze vaak met een bètavak waarop ze dachten te gaan zakken. Het brengt dan veel voldoening om te horen dat ze uiteindelijk toch geslaagd zijn.

Op vrijdagen tik ik een balletje rond voor de futsal vereniging ZVV WMC in een vriendenteam. Tevens ben ik lid van G.T.D. Bernoulli, dé studievereniging voor de scheikundig technoloog. Verder ben ik sinds kort verhuisd en nog in de weer met de laatste loodjes van de verbouwing.

Marten Boerma | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Marten Boerma | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Laatst gewijzigd:15 september 2017 13:34