Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver Science LinXStudentassistenten

Jolien Diekema

Heeft een half jaar door Azië gereisd

Hoi! Ik ben Jolien Diekema en 21 jaar. Ik ben bijna klaar met mijn bachelor natuurkunde en wil komend schooljaar beginnen met de master ‘Quantum Universe’ hier in Groningen.

Toen ik op de middelbare school zat, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest gaan studeren. Eigenlijk vond ik alles wel leuk. Uiteindelijk besloot ik natuurkunde te gaan studeren, omdat het een uitdagende studie is en op heel fundamenteel niveau ‘alles’ om je heen verklaart. Daar heb ik tot nu toe nooit spijt van gehad.

In de vijfde en zesde klas ben ik naar veel open dagen van verschillende universiteiten geweest. Uiteindelijk vond ik in Groningen de sfeer het leukste en na drie jaar kan ik alleen maar zeggen dat dat absoluut niet is tegengevallen! Groningen is vrij klein, waardoor je overal op de fiets binnen een halfuur bent en je heel vaak andere studenten tegenkomt in de stad. En er is altijd iets te doen!

Verder ben ik vrij actief bij onze studievereniging. Ik vind het super leuk om commissies te doen en samen iets te organiseren. In mijn tweede jaar ben ik lid geworden bij Gyas en daar ben ik ook nog regelmatig te vinden. Ik houd ook veel van reizen, het afgelopen half jaar heb ik een mijn eentje een half jaar door Azië gereisd. Ik had al een hele tijd plannen om dat een keer te doen en nu had ik er tijd voor. Veel nieuwe mensen ontmoet, avonturen beleefd en mooie plekken gezien, al met al een fantastische ervaring.

Vorig jaar heb ik in het promotieteam van Natuurkunde gezeten. Daar hielp ik bijvoorbeeld met de organisatie van open dagen. Vooral het contact met en de vragen van geïnteresseerde scholieren vond ik altijd heel leuk. Nu heb ik heel veel zin om aan de slag te gaan bij Science Linx. Ik zal proberen jullie zo goed mogelijk te helpen met alle vragen die je hebt!

Jolien Diekema | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Jolien Diekema | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Laatst gewijzigd:08 december 2017 15:48