Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinXAbout Science LinXStudentassistenten

Joachim Kooijinga

Kies een studie die aansluit bij je interesses!

Hallo! Ik ben Joachim Kooijinga, 22 jaar oud en 3e-jaars student aan de RUG. Ik studeer natuurkunde in de richting energy and environment, een uitdagende en vooral hele interessante studie!

Ik ben na het behalen van mijn propedeuse op het HBO doorgestroomd (na een jaar VAVO) naar de universiteit. Ik heb voor deze studie gekozen omdat alle natuurkundige verschijnselen in de wereld zo ontzettend interessant zijn. Op de middelbare school vond ik de bètavakken het leukst en wist ik al snel dat ik hier iets mee wilde doen. Met de studie natuurkunde leer je kennis te gebruiken voor praktische toepassingen in de samenleving. De energy and environment track belicht zeer actuele problemen wat het erg interessant maakt. Deze combinatie sprak mij aan en na mijn tweede jaar ben ik nog steeds heel blij met mijn studiekeuze. De tip die ik kan geven is: kies een studie die aansluit bij je interesses, ook als dit betekent dat je er even voor moet doorleren!

Naast mijn studie vind ik het fijn om veel te sporten. Ik doe aan waterpolo in Leeuwarden en ben ik lid van de klimvereniging GSAC in Groningen. Verder ben ik actief bij de studievereniging professor Francken als voorzitter van een commissie. Dit zorgt voor veel goede contacten en het is ook nog eens heel gezellig. De studievereniging organiseert veel activiteiten zoals bedrijfsbezoeken en borrels, het is dan ook zeker een aanrader om actief lid te worden. Groningen is een levendige studentenstad met een gezellig uitgaansleven. Het wonen in deze mooie stad bevalt dan ook prima!

Ook dit jaar werk ik bij Bétasteunpunt en Science LinX, ik kijk uit naar al jullie vragen!

Joachim | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Joachim | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Laatst gewijzigd:29 september 2017 15:52