Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver Science LinXStudentassistenten

Eline Struik

Hoi allemaal! Mijn naam is Eline Struik en ik ben 22 jaar. Afgelopen jaar heb ik mijn Bachelor Life Science & Technology afgerond in de richtingen Gedrag- & Neurowetenschappen en Biomedische Wetenschappen. Nu ben ik begonnen met mijn master Biomedical Sciences. Het leuke aan zowel deze bachelor als deze master is dat je een enorme keuzevrijheid hebt. Ik ben met name geïnteresseerd in neurobiologie, gedrag en voeding en heb vakken gekozen die bij mijn interesses aansluiten.

Al sinds de middelbare school weet ik dat mijn passie ligt in het functioneren van het menselijk lichaam. Een lange tijd heb ik gedacht dat ik het hersenonderzoek in wilde gaan. Tijdens mijn bachelor ben ik er echter achter gekomen dat lange dagen werken op het lab niks voor mij is. Ik wil het bedrijfsleven in en heb daarom gekozen voor de Science, Business & Policy track binnen mijn master. Met deze track leer je wetenschappelijke kennis toe te passen in bedrijven en overheidsinstellingen.

Naast mijn studie houd ik er erg van sporten. Ik ben lid bij de ACLO en volg daar verschillende klasjes, zoals body fit en body pump. Af en toe ben ik ook nog in de sportschool te vinden. Daarnaast ben ik lid van de studentenvereniging Albertus Magnus en heb ik daar enkele commissies gedaan. Zo heb ik een jaar lang regelmatig achter de bar staan tappen tijdens feesten en heb ik een dag georganiseerd voor alle vrienden en vriendinnen van de eerstejaars leden. Momenteel organiseer ik samen met andere studenten van de Faculty of Science and Engineering de Career Day, een dag georganiseerd voor eerstejaars masterstudenten gericht op de carrière perspectieven in de bètawetenschappen.

Sinds 2014 werk ik als studentmentor bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik eerstejaars studenten Life Science & Technology begeleid tijdens de eerste maanden van hun studie. Daarnaast ben ik werkzaam als studentassistent bij het Bètasteunpunt en Science Linx. Vragen van scholieren wat betreft Biologie komen onder andere bij mij terecht!

Eline Struik | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Eline Struik | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Laatst gewijzigd:02 februari 2017 10:26