Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver Science LinXStudentassistenten

Anna Julia Janssen

Wil kennis naar buiten brengen

Hoi! Mijn naam is Anna Julia Janssen en ik ben 22 jaar.

Nadat ik was uitgeloot voor geneeskunde ben ik psychologie gaan studeren. Daar miste ik toch de diepgaande informatie over biologische processen. Ik heb toen besloten Biologie/LS&T te gaan studeren in Groningen. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor afgerond met de majors biomedische wetenschappen & gedrag en neurowetenschappen.

Ik ben altijd al een buitenmens geweest: vroeger veel in de tuin spelen en lekker buiten sporten.

Nu doe ik de master communicatie in de wis- en natuurwetenschappen. Ik merk dat ik het leuk vind om kennis over te brengen en assisteer daarom bij verschillende vakken op de universiteit. Ik vind het ontzettend belangrijk om wetenschap naar buiten te brengen. Daarom werk ik nu ook bij Science LinX en het bètasteunpunt.

Naast mijn studie ben ik altijd erg sportief geweest, met name in het langebaanschaatsen waar ik op landelijk niveau actief ben geweest. Ik ben gestopt op mijn hoogtepunt en wil mijzelf nu verder ontwikkelen op andere gebieden. Bij de studentenschaatsvereniging hier in Groningen, Tjas, doe ik een bestuursjaar. Gezelligheid en sport kan hier ontzettend goed gecombineerd worden. Het is ontzettend leerzaam om een jaar intensief samen te werken en grote verantwoordelijkheden te dragen.

Bij het bètasteunpunt zal ik jullie biologie gerelateerde vragen beantwoorden. Ik kijk ernaar uit jullie te kunnen helpen!

Anna Julia | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Anna Julia | Foto Science LinX | Elco van der Meer
Laatst gewijzigd:29 september 2017 15:53