Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinXAbout Science LinXStudentassistenten

Anke Haaksma

Hallo! Mijn naam is Anke Haaksma. Ik heb hier in Groningen de bachelor biologie gedaan, met als hoofdrichting moleculaire levenswetenschappen. Daar heb ik van alles geleerd over het allerkleinste binnen de biologie. Hoe cellen zich delen, hoe bacteriën zich verdedigen tegen virussen, hoe een enzym er voor zorgt dat stof A in stof B wordt omgezet… Dat soort dingen.

Ik raak altijd verwonderd over hoe ingenieus alles in elkaar zit. Je kunt het eigenlijk niet zelf bedenken, maar ondertussen speelt een aanzienlijk deel van die processen zich nu -op dit moment- in je lichaam af.

Anke Haaksma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman
Anke Haaksma | Foto Science LinX | Ingeborg Veldman

Ik kwam er na het afronden van mijn bachelor achter dat ik het veel leuker vind om te vertellen over de wetenschap dan om er zelf diep in te duiken. Ik zie mezelf later wel werken in een wetenschapsmuseum zoals Nemo of Naturalis of als wetenschapsjournalist voor een krant. Daarom doe ik nu wetenschapscommunicatie. Mocht je een vraag hebben over een bètawetenschappelijk onderwerp, of in het bijzonder biologie, dan kan ik je vast verder helpen.

Behalve studeren doe ik nog allerlei andere dingen. Zo ben ik bijvoorbeeld regelmatig te spotten in een roeiboot op het water van het Noord-Willemskanaal. Daarnaast houd ik erg van muziek. Ik zing daarom met veel plezier de altpartij bij studentenkoor Gica.

Laatst gewijzigd:14 september 2018 13:53