Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinXCalendar

Expeditie NEXT - hét Nationale Wetenschapsfestival

Wanneer:do 02-05-2019 11:00 - 23:30
Waar:Maassilo, Rotterdam
Expeditie NEXT
Expeditie NEXT


Op donderdag 2 mei kan iedereen 10 uur lang wetenschap beleven in en rondom de Maassilo in Rotterdam. Beleven? Ja, want bij Expeditie NEXT - hét Nationale Wetenschapsfestival kunnen kinderen tussen 8-14 jaar en hun (groot)ouders overdag de wereld van de wetenschap ontdekken en samen met presentator Klaas van Kruistum op zoek gaan naar de antwoorden op al hun duizend-en-een vragen.

Zo kunnen kinderen wetenschapsdocumentaires kijken met een bak popcorn in de hand, op ruimtereis gaan met André Kuipers, op expeditie door het gebouw van de Maassilo en YouTuber Dylan Haegens alles vragen over sluikreclame. Of prutsen met robots, mini-colleges bezoeken, een rechtszaak naspelen, het voedsel van de toekomst proeven of in een van de labs wonderlijke experimenten doen.

Ook Science LinX van de Faculty of Science and Engineering RUG doet overdag mee aan deze expeditie. Bouw en speel mee aan het evolutiebouwwerk GEN.ERATE en Evolutiespel - ga op zoek naar de chemie met onze Molecula app - trap een verfrissende blenderbike smoothie bij elkaar met jouw eigen groene energie en verzin energieoplossingen voor de toekomst in de Jouw Energie voor Morgen Truck - en proef de overheerlijke keuken van de toekomst in de Future of Meat.

Wij doen mee met Expeditie NEXT!
Wij doen mee met Expeditie NEXT!’s Avonds ontdekken jongeren onder het genot van een biertje bij de New Scientist Talkshow met Jaap Seidell hoe de wetenschap helpt bij het voeden van 10 miljard monden, wat de rekenkracht van quantumcomputers gaat betekenen voor de grote issues van onze tijd, en hoe technologie ons liefdesleven gaat veranderen. Of bezoeken zij colleges van de Universiteit van Nederland, duiken ze het bed in met jonge wetenschappers voor mini-colleges, luisteren ze naar op wetenschap geïnspireerde muziek van Jacco Gardner, of experimenteren zij met de stad van de toekomst in het Smart City Lab.

In de Maassilo worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de wetenschap en vinden ze antwoorden op al hun vragen. Kaarten zijn tot 18 jaar gratis en voor volwassenen 5 euro (inclusief twee gratis drankjes). Ga voor het programma en de kaartverkoop naar www.expeditienext.nl en meld je hier aan om op de hoogte te blijven van nieuwtjes!