Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXAgenda

Dag van Participatief Actieonderzoek

Wanneer:do 12-04-2018
Waar:Het Paleis, Groningen


‘ Als je echt iets wilt begrijpen, probeer het dan te veranderen’ – Kurt Lewin

Op 12 april 2018 organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen de Dag van Participatief Actieonderzoek. Onderzoekers en studenten van de RUG, de Hanzehogeschool, het Universitair Medisch Centrum Groningen en maatschappelijke organisaties maken kennis met actieonderzoek en verdiepen zich in een aantal belendende participatieve onderzoeksvormen. Dat dag vindt plaats in Het Paleis te Groningen.

Wat is actieonderzoek?
Actieonderzoek is gebaseerd op het werk van sociaalpsycholoog Kurt Lewin, waarbij de onderzoeker ingrijpt ofwel participeert in het onderzoek. Het is een op zichzelf staande vorm van onderzoek naast kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Het uitgangspunt is dat deze vorm van onderzoek bijdraagt aan democratisering en empowerment binnen een sociale situatie. De onderzochten participeren hierbij als co-onderzoeker.

Participatief actieonderzoek brengt praktijkkennis en theorie in dialoog met elkaar. Op de Dag van Participatief Actieonderzoek belichten professionals de theoretische en historische achtergronden van deze onderzoeksmethodiek, presenteren onderzoekers hun participatieve onderzoeksprojecten en kun je je als bezoeker laten inspireren door zelf aan een reeks workshops deel te nemen.

Onderzoekers betalen €20,- voor de dag, studenten €10,-.

Inschrijven

Omdat wij verwachten dat de dag snel vol zit, vragen wij u zich snel in te schrijven. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Vincent Hazelhoff, communicatiemedewerker Wetenschapswinkels (v.hazelhoff@rug.nl).