Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekSustainable Society - linking SSH research to societySustainable Society

UN Global Center on Adaptation

In samenwerking met Rotterdam, heeft Sustainable Society (coördinator vanuit de Rijksuniversiteit Groningen) samen met de gemeente Groningen, Hanze Hogeschool en de provincie Groningen - en andere partners in Noord-Nederland, waaronder de waterschappen, WETSUS, gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen - het UN Global Center on Adaptation naar Groningen gehaald.


Het prestigieuze UN Global Center on Adaptation is onder andere opgericht om landen wereldwijd te gaan adviseren hoe ze op de beste manier om kunnen gaan met klimaatverandering. Het centrum zal voornamelijk advies geven over aanpassingen aan de infrastructuur en de landbouw. Deze adviezen over klimaatverandering, evenals de gevolgen ervan, zullen op 3 platforms gepresenteerd worden: via een nieuw te vormen netwerk van partners, via de website www.gceca.org en 2 nieuwe kantoren in Groningen en Rotterdam.

Groningen is geschikt voor het centrum vanwege de universiteit en verscheidene bedrijven die zich bezig houden met het klimaat. Bovendien kan het centrum zich in de Energy Academy Europe vestigen: hét futuristische en duurzame gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Rotterdam is vooral geschikt vanwege de goede ligging en de bereikbaarheid van de stad. Rotterdam heeft internationaal een sterke reputatie en bovendien wil die stad het centrum in een drijvend, klimaatneutraal kantoor onderbrengen.

Het doel van het het center is om te ontdekken hoe we het huidige en toekomstige klimaat het best het hoofd kunnen bieden. Het centrum wil alle kennis in een nieuw netwerk opnemen en bestaande en nieuwe initiatieven samenbrengen. In november 2017 is het center gelanceerd tijdens een topconferentie in Bonn. Het instituut zal in september 2018 van start gaan.

Laatst gewijzigd:30 juli 2018 14:10