Skip to ContentSkip to Navigation
Research Our research Research per discipline Griekse en Latijnse taal en cultuur

Ervaringen in Eenzaamheid – een podcast van CRASIS

Het coronavirus dwingt ons weer tot het beperken van contacten met anderen. Voor velen een eenzame tijd. Maar wat betekent het om eenzaamheid te ervaren? Is dat voor iedereen hetzelfde, overal en altijd?

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een podcast gemaakt over eenzaamheid in de antieke wereld: Ervaringen in Eenzaamheid. Hoe vonden Atheense vrouwen het om steeds opgesloten te zitten in hun huizen? Wat dacht Jona in de buik van de vis? Waren Romeinen ook bang dat niemand naar hun begrafenis zou komen?

In het onderzoeksinstituut CRASIS van de Rijksuniversiteit Groningen kijken literatuurwetenschappers, historici, archeologen, filosofen en religiewetenschappers samen naar de klassieke oudheid. In zeven afleveringen gaat filosoof Albert Joosse met ze in gesprek over ervaringen in eenzaamheid van lang geleden, die verrassende perspectieven bieden voor vandaag.

Beluister de podcast hier, of zoek op ‘Ervaringen in Eenzaamheid’ op Spotify of Apple Podcasts (nieuwe afleveringen steeds op woensdag en vrijdag).

Laatst gewijzigd:18 december 2020 15:47