Publication

Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia: Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma

Bobakova, D., 2013, Groningen: s.n.. 107 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

APA

Bobakova, D. (2013). Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia: Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma. Groningen: s.n.

Author

Bobakova, Daniela. / Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia : Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma. Groningen : s.n., 2013. 107 p.

Harvard

Bobakova, D 2013, 'Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia: Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma', Doctor of Philosophy, Groningen.

Standard

Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia : Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma. / Bobakova, Daniela.

Groningen : s.n., 2013. 107 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

Vancouver

Bobakova D. Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia: Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma. Groningen: s.n., 2013. 107 p.


BibTeX

@phdthesis{a0acde2622834bc3a230dc3f983f726f,
title = "Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia: Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma",
abstract = "Jongeren die deel uitmaken van jeugdsubculturen als hip-hop, techno-scene, metal, punk en skinheads, gebruiken vaker drugs, zijn vaker dronken, spijbelen vaker en beginnen eerder aan seks. Roma-jongeren zijn minder vaak dronken. Dat concludeert Daniela Bob{\'a}kov{\'a} op basis van een onderzoek onder deze jeugdsubculturen in Slowakije. De resultaten geven ook inzicht in te verwachten gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Bob{\'a}kov{\'a} stelt dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar de relatie tussen jeugdsubculturen en gedrag dat schadelijk is voor de gezondheid. Het weinige onderzoek dat er is, beperkt zich tot de jongste groep adolescenten. Bob{\'a}kov{\'a} verzamelde gegevens onder een groep van 1605 Slowaakse jongeren. Bijna de helft classificeert zichzelf als behorend tot {\'e}{\'e}n van de geselecteerde jeugdsubculturen. De promovenda ging vervolgens na wat het verband is tussen deze subculturen en probleemgedrag (drugs- en alcoholgebruik, vechten, spijbelen, lagere schoolprestaties en vroege seksuele initiatie). Ook onderzocht ze de invloed op het gedrag van vrienden en ouders. Ze concludeert onder andere dat er een significant verband bestaat tussen het horen bij een subcultuur en het gebruik van alcohol en drugs (meestal cannabis). Het probleemgedrag is deels te wijten aan weinig toezicht van de ouders. Een uitzondering hierop vormen de Roma, waar het ouderlijk toezicht juist sterker bleek.",
author = "Daniela Bobakova",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789036761703",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - THES

T1 - Youth subcultures and problem behaviours in Slovakia

T2 - Hip-Hop, Techno-scene, Metal, Punk, Skinheads and Roma

AU - Bobakova, Daniela

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Jongeren die deel uitmaken van jeugdsubculturen als hip-hop, techno-scene, metal, punk en skinheads, gebruiken vaker drugs, zijn vaker dronken, spijbelen vaker en beginnen eerder aan seks. Roma-jongeren zijn minder vaak dronken. Dat concludeert Daniela Bobáková op basis van een onderzoek onder deze jeugdsubculturen in Slowakije. De resultaten geven ook inzicht in te verwachten gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Bobáková stelt dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar de relatie tussen jeugdsubculturen en gedrag dat schadelijk is voor de gezondheid. Het weinige onderzoek dat er is, beperkt zich tot de jongste groep adolescenten. Bobáková verzamelde gegevens onder een groep van 1605 Slowaakse jongeren. Bijna de helft classificeert zichzelf als behorend tot één van de geselecteerde jeugdsubculturen. De promovenda ging vervolgens na wat het verband is tussen deze subculturen en probleemgedrag (drugs- en alcoholgebruik, vechten, spijbelen, lagere schoolprestaties en vroege seksuele initiatie). Ook onderzocht ze de invloed op het gedrag van vrienden en ouders. Ze concludeert onder andere dat er een significant verband bestaat tussen het horen bij een subcultuur en het gebruik van alcohol en drugs (meestal cannabis). Het probleemgedrag is deels te wijten aan weinig toezicht van de ouders. Een uitzondering hierop vormen de Roma, waar het ouderlijk toezicht juist sterker bleek.

AB - Jongeren die deel uitmaken van jeugdsubculturen als hip-hop, techno-scene, metal, punk en skinheads, gebruiken vaker drugs, zijn vaker dronken, spijbelen vaker en beginnen eerder aan seks. Roma-jongeren zijn minder vaak dronken. Dat concludeert Daniela Bobáková op basis van een onderzoek onder deze jeugdsubculturen in Slowakije. De resultaten geven ook inzicht in te verwachten gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Bobáková stelt dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar de relatie tussen jeugdsubculturen en gedrag dat schadelijk is voor de gezondheid. Het weinige onderzoek dat er is, beperkt zich tot de jongste groep adolescenten. Bobáková verzamelde gegevens onder een groep van 1605 Slowaakse jongeren. Bijna de helft classificeert zichzelf als behorend tot één van de geselecteerde jeugdsubculturen. De promovenda ging vervolgens na wat het verband is tussen deze subculturen en probleemgedrag (drugs- en alcoholgebruik, vechten, spijbelen, lagere schoolprestaties en vroege seksuele initiatie). Ook onderzocht ze de invloed op het gedrag van vrienden en ouders. Ze concludeert onder andere dat er een significant verband bestaat tussen het horen bij een subcultuur en het gebruik van alcohol en drugs (meestal cannabis). Het probleemgedrag is deels te wijten aan weinig toezicht van de ouders. Een uitzondering hierop vormen de Roma, waar het ouderlijk toezicht juist sterker bleek.

M3 - Thesis fully internal (DIV)

SN - 9789036761703

PB - s.n.

CY - Groningen

ER -

ID: 2404786