Publication

Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy

Jong-Pleij, E. A. P. D., 2013, Groningen: s.n.. 195 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

APA

Jong-Pleij, E. A. P. D. (2013). Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy. Groningen: s.n.

Author

Jong-Pleij, Elisabeth Anna Paulina de. / Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy. Groningen : s.n., 2013. 195 p.

Harvard

Jong-Pleij, EAPD 2013, 'Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy', Doctor of Philosophy, Groningen.

Standard

Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy. / Jong-Pleij, Elisabeth Anna Paulina de.

Groningen : s.n., 2013. 195 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

Vancouver

Jong-Pleij EAPD. Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy. Groningen: s.n., 2013. 195 p.


BibTeX

@phdthesis{71c5f34cd95248f383fa0d284987d013,
title = "Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy",
abstract = "Gezicht foetus beter te analyseren met 3D-echo Aan het gezicht van een foetus kan veel worden afgelezen over eventuele aandoeningen of syndromen. Els de Jong-Pleij onderzocht de mogelijkheden om het gezicht van een foetus met 3D-echografie te analyseren. Uit het onderzoek blijkt dat een 3D-echo het profiel veel nauwkeuriger afbeeldt dan een 2D-echo. Structuren in het gezicht worden hierdoor nauwkeuriger meetbaar. De Jong-Pleij ontwikkelde twee objectieve maten, waarmee het profiel beoordeeld kan worden: de maxilla-nasion-mandible angle en de profiellijn. Ook onderzocht ze hoe nauwkeurig ‘gezichtsmarkers’ voor het syndroom van Down met 3D-echografie afgebeeld en gemeten kunnen worden. Twee markers (nasal bone length en prenasal thickness) kunnen met een 3D-echo goed vastgesteld worden en vooral de ratio van deze beide metingen is een gevoelige marker, zo concludeert zij. Een derde gezichtsmarker, de frontomaxillary facial angle, is veel lastiger af te beelden. Ook laat het onderzoek zien dat 3D-echografie een positief effect heeft op de moeder-foetus binding. Het is geruststellend dat als de echo kwalitatief niet gunstig (‘niet mooi’) uitvalt, dit geen meetbaar nadelig effect heeft op de moeder-foetus binding.",
keywords = "Proefschriften (vorm), Driedimensionale afbeeldingen, Echografie, Fysiognomiek, Foetussen, Gelaat, Zwangerschap, gynaecologie en obstetrie, radiologie",
author = "Jong-Pleij, {Elisabeth Anna Paulina de}",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789036760096",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - THES

T1 - Ultrasonography of the fetal face in the second and third trimester of pregnancy

AU - Jong-Pleij, Elisabeth Anna Paulina de

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Gezicht foetus beter te analyseren met 3D-echo Aan het gezicht van een foetus kan veel worden afgelezen over eventuele aandoeningen of syndromen. Els de Jong-Pleij onderzocht de mogelijkheden om het gezicht van een foetus met 3D-echografie te analyseren. Uit het onderzoek blijkt dat een 3D-echo het profiel veel nauwkeuriger afbeeldt dan een 2D-echo. Structuren in het gezicht worden hierdoor nauwkeuriger meetbaar. De Jong-Pleij ontwikkelde twee objectieve maten, waarmee het profiel beoordeeld kan worden: de maxilla-nasion-mandible angle en de profiellijn. Ook onderzocht ze hoe nauwkeurig ‘gezichtsmarkers’ voor het syndroom van Down met 3D-echografie afgebeeld en gemeten kunnen worden. Twee markers (nasal bone length en prenasal thickness) kunnen met een 3D-echo goed vastgesteld worden en vooral de ratio van deze beide metingen is een gevoelige marker, zo concludeert zij. Een derde gezichtsmarker, de frontomaxillary facial angle, is veel lastiger af te beelden. Ook laat het onderzoek zien dat 3D-echografie een positief effect heeft op de moeder-foetus binding. Het is geruststellend dat als de echo kwalitatief niet gunstig (‘niet mooi’) uitvalt, dit geen meetbaar nadelig effect heeft op de moeder-foetus binding.

AB - Gezicht foetus beter te analyseren met 3D-echo Aan het gezicht van een foetus kan veel worden afgelezen over eventuele aandoeningen of syndromen. Els de Jong-Pleij onderzocht de mogelijkheden om het gezicht van een foetus met 3D-echografie te analyseren. Uit het onderzoek blijkt dat een 3D-echo het profiel veel nauwkeuriger afbeeldt dan een 2D-echo. Structuren in het gezicht worden hierdoor nauwkeuriger meetbaar. De Jong-Pleij ontwikkelde twee objectieve maten, waarmee het profiel beoordeeld kan worden: de maxilla-nasion-mandible angle en de profiellijn. Ook onderzocht ze hoe nauwkeurig ‘gezichtsmarkers’ voor het syndroom van Down met 3D-echografie afgebeeld en gemeten kunnen worden. Twee markers (nasal bone length en prenasal thickness) kunnen met een 3D-echo goed vastgesteld worden en vooral de ratio van deze beide metingen is een gevoelige marker, zo concludeert zij. Een derde gezichtsmarker, de frontomaxillary facial angle, is veel lastiger af te beelden. Ook laat het onderzoek zien dat 3D-echografie een positief effect heeft op de moeder-foetus binding. Het is geruststellend dat als de echo kwalitatief niet gunstig (‘niet mooi’) uitvalt, dit geen meetbaar nadelig effect heeft op de moeder-foetus binding.

KW - Proefschriften (vorm)

KW - Driedimensionale afbeeldingen

KW - Echografie

KW - Fysiognomiek

KW - Foetussen

KW - Gelaat

KW - Zwangerschap

KW - gynaecologie en obstetrie

KW - radiologie

M3 - Thesis fully internal (DIV)

SN - 9789036760096

PB - s.n.

CY - Groningen

ER -

ID: 14625782