Publication

Techniektraining volgens de principes van impliciet leren

Mombarg, R. & Slender, H., 1-Aug-2018, In : TrainersMagazine. 17, 5, p. 22-26 5 p.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

APA

Mombarg, R., & Slender, H. (2018). Techniektraining volgens de principes van impliciet leren. TrainersMagazine, 17(5), 22-26.

Author

Mombarg, Remo ; Slender, Hans. / Techniektraining volgens de principes van impliciet leren. In: TrainersMagazine. 2018 ; Vol. 17, No. 5. pp. 22-26.

Harvard

Mombarg, R & Slender, H 2018, 'Techniektraining volgens de principes van impliciet leren', TrainersMagazine, vol. 17, no. 5, pp. 22-26.

Standard

Techniektraining volgens de principes van impliciet leren. / Mombarg, Remo; Slender, Hans.

In: TrainersMagazine, Vol. 17, No. 5, 01.08.2018, p. 22-26.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Vancouver

Mombarg R, Slender H. Techniektraining volgens de principes van impliciet leren. TrainersMagazine. 2018 Aug 1;17(5):22-26.


BibTeX

@article{8dd4d3702bf5426d8a88bbefa3006960,
title = "Techniektraining volgens de principes van impliciet leren",
abstract = "In twee eerdere artikelen over het toepassen van de nieuwste kennis van leerprocessen is er geconcludeerd dat impliciet leren voordelen heeft boven traditionele vormen van leren. Als de speler zijn spel ontwikkeld zonder hier expliciet over na te hoeven denken, dan blijkt de uitvoering beter te blijven onder stressvolle situaties of wisselende omstandigheden, die vaak voor komen in een wedstrijd. Dit betekent voor de trainer/coach meer nadruk op het ontwerp van de oefenvormen en minder op de begeleidende coaching. Voor dit derde deel nemen lector Remo Mombarg en onderzoeker Hans Slender verschillende visies op techniektraining onder de loep en vertalen dit naar praktische oefenvormen.",
keywords = "training, voetbal, implicietleren, techniektraining, soccer",
author = "Remo Mombarg and Hans Slender",
year = "2018",
month = aug,
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "17",
pages = "22--26",
journal = "TrainersMagazine",
issn = "1569-4623",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Techniektraining volgens de principes van impliciet leren

AU - Mombarg, Remo

AU - Slender, Hans

PY - 2018/8/1

Y1 - 2018/8/1

N2 - In twee eerdere artikelen over het toepassen van de nieuwste kennis van leerprocessen is er geconcludeerd dat impliciet leren voordelen heeft boven traditionele vormen van leren. Als de speler zijn spel ontwikkeld zonder hier expliciet over na te hoeven denken, dan blijkt de uitvoering beter te blijven onder stressvolle situaties of wisselende omstandigheden, die vaak voor komen in een wedstrijd. Dit betekent voor de trainer/coach meer nadruk op het ontwerp van de oefenvormen en minder op de begeleidende coaching. Voor dit derde deel nemen lector Remo Mombarg en onderzoeker Hans Slender verschillende visies op techniektraining onder de loep en vertalen dit naar praktische oefenvormen.

AB - In twee eerdere artikelen over het toepassen van de nieuwste kennis van leerprocessen is er geconcludeerd dat impliciet leren voordelen heeft boven traditionele vormen van leren. Als de speler zijn spel ontwikkeld zonder hier expliciet over na te hoeven denken, dan blijkt de uitvoering beter te blijven onder stressvolle situaties of wisselende omstandigheden, die vaak voor komen in een wedstrijd. Dit betekent voor de trainer/coach meer nadruk op het ontwerp van de oefenvormen en minder op de begeleidende coaching. Voor dit derde deel nemen lector Remo Mombarg en onderzoeker Hans Slender verschillende visies op techniektraining onder de loep en vertalen dit naar praktische oefenvormen.

KW - training

KW - voetbal

KW - implicietleren

KW - techniektraining

KW - soccer

M3 - Article

VL - 17

SP - 22

EP - 26

JO - TrainersMagazine

JF - TrainersMagazine

SN - 1569-4623

IS - 5

ER -

ID: 78659326